fbpx

Er werd hard gewerkt aan de voorbereidingen van Beacon of Hope.

De tafels werden gedekt door een zwaai van de toverstok van Professor Felida. Nadat Professor Kik Vors was aan komen vliegen op zijn kleine bezem ging hij hard aan de slag met het opzetten van de vlaggen op het terrein. De paars-zwarte banieren stonden vliegensvlug weer fier overeind. Ook de Taverne was dit jaar groter dan ooit en ingericht met allerlei bijzondere lekkernijen. Nadat de andere docenten waren aangekomen werden de lesboekjes klaargelegd en kon Professor Benfolo zijn docentenkamer inrichten. In zijn koffertje had hij dit jaar honderden bijzondere magische objecten meegenomen. Immers, je weet nooit wat je nodig zal hebben tijdens de magische midweek.

Hoewel er dit jaar, door het besluit van het Magisch Uniment, geen magisch beschermend schild aanwezig was, was het Uniment wel vertegenwoordigd door Agent Gareth. Hij keek tevreden rond het terrein. Alles zag er veilig uit.

Maandag

Radio Magic schalde door de lucht, vlak voor de leerlingen zouden arriveren. Nog even snel het laatste nieuws aanhorende werd de oprijlaan schoongeveegd. De magische bezems bewogen uit zichzelf en de blaadjes verdwenen als sneeuw voor de zon van het pad. De radio gaf aan dat het goed weer zou worden en we konden genieten van een bijzondere tijd.

Professor Benfolo Evil Penstroke verwelkomde alle leerlingen bij hun binnenkomst. Sommigen waren nieuw en anderen hadden vorig jaar ook al rondgelopen op het terrein. Grote koffers met kleding, magische objecten en boeken werden naar de slaapkamers gebracht. Net als vorig jaar waren de slaapkamers gemarkeerd met dieren die over de magiërs zouden waken tijdens hun slaap.

Iedere magiër kreeg bij binnenkomst een persoonlijke envelop met informatie over de week en uiteraard een persoonlijke brief. Deze brieven vertelden over de persoonlijke doelen van de deelnemers, want iedere leerling beleefde een eigen uniek avontuur. Na het in ontvangst nemen van de enveloppen konden de leerlingen elkaar beter leren kennen met een gezellig potje “Snuffelpups”. Na het introductiespel was het tijd voor de Sorteersessie, zodat iedere student ingedeeld kon worden in een eigen afdeling. Helaas liep dat niet zoals gepland! Nog voordat we bij de sorteerstenen waren aangekomen werden we opgewacht door de Hogepriesteres van de Zonnezusters, Xalandra. Zij gaf te kennen dat de leerlingen beter “Oermagie” konden gaan leren en veranderde de wouden rondom het terrein naar haar eigen hand alvorens ze net zo snel weer vertrok als dat ze was verschenen.

De weg naar de sorteerstenen kon, onder begeleiding van het Magisch Uniment, gelukkig verder gaan. Iedereen werd ingedeeld bij de afdeling die dit jaar het beste bij hen pastte. Brimzor, Mahown, Tundrag en Hydrias hadden elk een mooie groep magiërs onder hun hoede!

Na de sorteersessie werd de maaltijd geserveerd en kon iedereen genieten van een welverdiende voedzame rustpauze. De geest Seahart had zijn kookkunsten weer laten zien. De eerste huismeeting werd na de maaltijd gehouden, zodat de leerlingen in de individuele huizen elkaar beter konden leren kennen.

De les toverdranken werd als laatste activiteit op de dag gehouden. Professor Felida en Professor Maris gaven les in het maken van bijzondere brouwsels, zoals het maken van eigen inkt. Immers, dat is een vereiste voor het maken van goede aantekeningen.

Dinsdag

De verse dag begon goed met een voedzaam ontbijt en de vertrouwde ochtendkrant. De KnOwledge beschreef al over de gebeurtenissen van de vorige dag. Tijdens het ontbijt kwam de bezem van Professor Elzevier ook aanvliegen. Ook hij was natuurlijk graag van de partij tijdens de magische midweek en kon natuurlijk zijn favoriete lesvak, Kruidenkunde, niet missen. Wandelend door de wouden kregen de magiërs uitleg over alles wat groeide en bloeide in de betoverde bossen en op de velden. Daarna, tijdens het vak Duistere Materie, werd veel duidelijk over wat er allemaal speelde rondom Xalandra en de Zonnezusters.

Na de lunch begon de belangrijke les Duelleren. Dit vak werd vroeg in de week gegeven, zodat iedereen wist wat ze konden doen als het nodig was. Professor Benfolo leerde iedereen de fijne kneepjes van het duelleren. Uiteraard werden alle spreuken benoemd, maar ook werd er gesproken over de nieuwe specialisaties.

Tijdens de keuzevakken konden de magiërs kiezen voor optionele extra lessen of op avontuur gaan in de bossen. Daar vonden ze bijvoorbeeld een vreemd portaal, geheime brieven, spiegels, een duister pad, maar ook een gebied dat bewoond leek door vele spinnen.

Bij de Mystery meetings konden alle magiërs vragen stellen over wat ze tot nu toe hadden meegemaakt, of een beetje hulp krijgen bij sommige lastige opgaven.

Aan het einde van de dag maakte iedereen zich op voor de Proeve van Bekwaamheid. Het ging echter wat anders dan men verwacht had! In groepjes gingen de magiërs het inmiddels donkere bos in. Zij kregen allen een magische lantaarn die de donkere wegen verlichtte. In het bos troffen ze een gewonde Gareth, van het Magisch Uniment, aan. Hij vertelde dat hij was aangevallen door Zonnezusters! Er bleken verschillende Zonnezusters door het bos te dwalen. Dat was echter niet alles, want ook de Uddhari, een monster dat zich voedde met nieuwe magie en enkel luisterde naar Xalandra, stampte tussen de bomen door, jagend op de magische energie van de studenten. Gelukkig kon iedereen ontsnappen aan het eind.

Woensdag

Na het ontbijt werd de dag gestart met een les Innerlijke Intuïtie. De studenten leerden wat de verbanden waren tussen waarnemen, voelen en ervaren. Dat werd gedaan met een heus web dat zich ontspon boven de hoofden van de magiërs.

Na de les Innerlijke Intuïtie werd het stokje overgedragen aan Professor Felida voor een bijzondere les Magische Symbolen. Helaas werd deze les niet afgemaakt, omdat het bruut werd onderbroken. Professor Maris werd buiten aangetroffen, volledig bedekt in spinrag. Zij kon nog net vertellen dat er wat ernstigs in de wouden was gebeurd. De leerlingen zijn op onderzoek uitgegaan en troffen Professor Benfolo en Vuurmeester Martijn verlamd aan in de bossen, samen met een gigantische “spinnenpoot”. Zij bleken te zijn aangevallen door een monsterachtig spinnenwezen. Gelukkig waren enkele leerlingen bij machte om met hun magische elixers de magiërs weer bij kennis te brengen en ze uit de gevaarlijke wouden te brengen.

Na de lunch werd de les Bezembal gegeven. Helaas kon ook dit jaar de les niet gegeven worden door de befaamde vliegkunstenaar Professor Kik Vors. Hij was door een ongelukkig voorval in een kat veranderd. Het is natuurlijk alom bekend dat katten geen goede vliegeniers zijn, dus de les is dit jaar overgenomen door een andere ingevlogen Bezembalspecialist.

De rest van de dag werd gebruikt om de voorbereidingen te treffen voor de feestelijke Summer Celebration Viering. Dat was een waar spektakel. De magiërs hadden zich in hun mooiste kledij gehuld en zagen er werkelijk prachtig uit. Er werd gedanst, muziek gespeeld en vooral ook veel gelachen. Voor velen was het een avond om nooit meer te vergeten.

Donderdag

Na een goede nachtrust en een ontspannen ontbijt werd de les Historie der Magie gegeven. Er werd uitgebreid ingegaan op oorsprong van de magie, de illusie en Hogerland. In de middag werden er weer nieuwe keuzevakken gegeven. De leerlingen konden kiezen welke vakken ze wilden volgen en dat werd dan ook veelvuldig gedaan. Daarnaast waren er weer Mystery Meetings, zodat iedereen weer nieuwe inzichten kon verkrijgen. Bij de les krachtdieren werd er uitgebreid ingegaan op de verschillende krachtdieren, hun betekenis en achtergrond.

De Goblin Ned Nagglebones maakte ook nog zijn opwachting. De oprichter van NedWerk kwam zijn waar verkopen en tegelijkertijd probeerde hij de magiërs vele Dubloenen afhandig te maken. Gelukkig waren de leerlingen net zo goed in onderhandelen als hijzelf.

Hoewel de avond rustig begon bleek ook deze dag anders te verlopen dan oorspronkelijk gepland. Onderweg naar de les Maanmagie kwam Xalandra, de Hogepriesteres van de Zonnezusters, weer uit het bos. Omgeven in een dikke gekleurde mist, begon haar dreigement. Eenvoudig wist ze Gareth en Martijn te verslaan, om vervolgens Professor Maris en Professor Benfolo over te nemen. Met een magische opdracht liet Xalandra hen de leerlingen aanvallen, die zich stevig verdedigden. Na het vertrek van Xalandra bleven Professor Benfolo, Professor Maris, en Professor Felida als bezeten achter. Ook hier wisten de leerlingen alles tot een goed einde te brengen door Oermagie toe te passen. De les Astronomie was voor velen nog een uitkomst om weer even tot rust te komen en naar de sterren te staren, alvorens naar bed te gaan.

Vrijdag

De dag begon goed met de les Magnie-beroepen. De magiërs leerden alles over de verschillende beroepen die de Magnie-wereld rijk zijn. Na de les konden we enkel tot de conclusie komen dat Magnie-mensen een beetje vreemd zijn. Zoals gewoonlijk, aan het eind van een magische midweek, werden de verzamelde en verdiende huispunten opgeteld. Het werd, net als vorig jaar, zeer spannend, maar de huiscup werd wederom door Hydrias gewonnen. Na een feestelijke High Tea als lunch werd de diplomering gehouden. Alle leerlingen mochten een diploma in ontvangst nemen! Vervolgens ging de Magisch Beeldenvanger hard aan de slag en werden er vele herinneringen vastgelegd alvorens de magiërs weer richting hun eigen woningen vertrokken.

De magische midweek “Beacon of Hope” was zeker een succes te noemen. De leerlingen hadden vele obstakels overwonnen, bijzondere artefacten gesmeed en geheimen ontrafeld. Hoewel Xalandra, met haar Uddhari, een groot obstakel was, bleken de leerlingen door samen te werken de docenten weer terug te kunnen brengen naar het licht.

Van De Luitenant, Salar Graïyen, is gelukkig bijzonder weinig vernomen. Toch zijn er aanwijzingen gevonden dat hij zeker wel aanwezig was op het terrein…