fbpx

frequently Asked Questions

Moet ik zelf eten of drinken meenemen?

Er is voldoende eten aanwezig op het zomerkamp. Je krijgt drie maaltijden per dag. Je krijgt een diner op maandag tot en met donderdag, en ontbijt en lunch op dinsdag tot en met vrijdag.

De gehele dag door is er koffie, thee en limonade aanwezig. Dit is inbegrepen bij je ticket.

Wil je frisdrank of snacks? Dat kan! Een van de magisch bewoners runt een winkeltje waar je van alles kan krijgen, voor Dubloenen uiteraard.

Het is niet de bedoeling dat je zelf eten en drinken meeneemt naar het zomerkamp en alcohol is ook niet toegestaan op het evenement.

Als je allergieën hebt, of bijvoorbeeld vegetariër bent, geeft dit dan aan wanneer je jouw ticket besteld. We zullen dan proberen hier rekening mee te houden.

Hoe kom ik naar de locatie?

Met de auto:

Er is voldoende parkeergelegenheid om met de auto te komen.

Kom je zelfstandig met de auto vanuit Zwolle dan is het ±1 uur rijden.

Met OV:

Reizen met het OV is ook mogelijk. Je reist naar station Assen. Magical Triangle verzorgt een pickup van en naar het station in Assen voor een gering bedrag. Een ticket hiervoor is mee te bestellen bij je reguliere ticket.

Waar en wanneer is het?

Het Magisch Zomerkamp “Glance of Light” zal plaatsvinden op:

25° Noord Recreatie
Zuideind 25
9525 TJ Drouwenerveen

Van maandag 15 juli 2024 om 15.00 uur t/m vrijdag 19 juli 2024 rond 16.30 uur

Is dit LARP?

Events van Magical Triangle hebben een boel LARP (Life Action Role Play) elementen. Zo zijn we net zo spannend, mysterieus en leuk en is er meer dan genoeg te beleven.

Magical Triangle biedt een heel persoonlijke belevenis doordat het aantal deelnemers beperkt is. Iedere deelnemer volgt een eigen uniek verhaal. Er worden lessen gegeven, workshops gehouden en deelnemers volgen een verhaallijn bestaande uit verschillende lagen. Er wordt niet gespeeld met LARP (of echte) wapens.

We hebben geen puntensysteem en dus ook geen hitpoints. De belevenis en het spel willen we zo natuurlijk mogelijk laten voelen: het avontuur speelt als een film.

Hoe werkt het?

We hebben alles wat je vooraf moet weten over onze regels en verhaallijnen samengevat in The Lantern, onze spelersgids. Lees deze gerust door en als je meer vragen hebt, stel ze gerust!

Wat moet ik meenemen?

Eigenlijk alles wat een tovenaarsleerling nodig heeft! Het allerbelangrijkste is natuurlijk je toverstaf en de magische kleding waarin jij je goed voelt.

Verder moet je natuurlijk een aantal andere dingen meenemen, want je bent een week lang in een magisch zomerkamp!

  • Je toverstaf
  • Magische kleding waarin jij je goed voelt
  • Feestelijke kleding voor de Summer Solstice Viering
  • Kussensloop, slaapzak of dekbed, hoeslaken
  • Toiletartikelen
  • Een Magnie-ganzenveer om notities mee te maken

Voor een volledig overzicht, bekijk ook onze meeneemlijst!

Wat zijn Dubloenen?

We zijn tijdens het Magical Triangle evenement natuurlijk in magische sferen. Er worden alleen betalingen in Dubloenen geaccepteerd. Als je objecten, of extra snacks en extra drinken wilt aanschaffen (er is ook gratis koffie, thee en limonade), dan kan je dit halen bij een van de magisch bewoners. Er worden alleen betalingen in Dubloenen geaccepteerd.

Omdat we begrijpen dat niet iedereen over Dubloenen beschikt kan je deze ruilen tegen ‘euro’s’. De wisselkoers is 1 Dubloen voor 2 Euro. Uiteraard kan je de Dubloenen die je aan het eind van de week over hebt gewoon weer terug wisselen.

Je kan de ‘euro’s’ op contante wijze ruilen, of middels Tikkie’s op locatie.

Mag ik roken op het evenement?

In de gebouwen en in de bossen is het niet toegestaan om te roken. Enkel op de aangewezen plaats mag gerookt worden. Hier zijn dan ook asbakken te vinden.

Is het maken van vuur toegestaan?

Nee, op het gehele terrein is het niet toegestaan om zelf vuur te maken. Er zijn bepaalde momenten waarop de vuurmeesters van het evenement vuur zullen gebruiken. Volg altijd de instructies van de docenten op voor je eigen veiligheid.

Mag ik mijn mobiele telefoon of camera meenemen?

Uiteraard is een mobiele telefoon welkom op het evenement, maar het is niet de bedoeling dat je daar veel mee bezig bent. Dat hoeft ook niet, want we weten zeker dat je je niet hoeft te vervelen! Het maken van foto’s of video’s tijdens het evenement is niet toegestaan zonder toestemming. Er worden foto- en filmopnames gemaakt, dus je hebt achteraf genoeg momenten om terug te kijken. Bedenk ook dat het voor je eigen beleving gewoon het leukste is als je een toverstok in je hand hebt in plaats van een mobiele telefoon.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee, het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er is genoeg inbegrepen in je ticket en er zijn mogelijkheden om met Dubloenen extra eten en drinken aan te schaffen. Alcoholische drank wordt niet geschonken en is dan ook niet toegestaan op het terrein.

Hoe ziet de dagindeling eruit?

Iedere dag is een nieuw avontuur. Uiteraard kunnen we niet ieder avontuur tot in de puntjes beschrijven, dan is er niets meer te ontdekken. Wel kunnen we natuurlijk een zo goed mogelijk beeld schetsen.

De dag begint rond 8:00 uur ’s ochtends met het ontbijt. Na rustig te hebben gegeten zullen de lessen en de workshops beginnen volgens jouw lesrooster. Tussen de lessen zit voldoende ruimte en tijd om even tot rust te komen, interactie te zoeken met andere deelnemers, de docenten of de magisch bewoners. Of natuurlijk om even op adem te komen.

De lunch is meestal rond 12:30 waarna de lessen en avonturen weer verder gaan. Het avondeten wordt rond 18:00 uur gegeten, gevolgd door de laatste activiteiten. De dagindeling is meestal rond 23:00 uur afgelopen om naar de slaapzalen te gaan.


Wat is de minimum leeftijd voor deelname?

De minimale leeftijd voor zelfstandige deelname is 18 jaar. Ben je 16 of 17? Dan moet er goedkeuring voor deelname van een ouder of voogd zijn.

De meeste deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.

Hou er rekening mee dat sommige momenten best spannend kunnen zijn!

Hoeveel tickets zijn er beschikbaar?

Omdat we het Magisch Zomerkamp persoonlijk willen houden hebben we zowel een minimum als een maximum aantal deelnemers.

Er is een minimum van 25 deelnemers nodig om het evenement door te laten gaan en er is maximaal plaats voor 35 deelnemers. De kaarten zijn dus beperkt.

Naast de reguliere deelnemers hebben we dit jaar plaats voor enkele tickets voor magisch bewoners.

Wat voor kleding moet ik aan?

Je mag als je magisch personage naar het evenement komen. Je mag natuurlijk zelf bedenken hoe jouw personage eruit ziet.

Om je te helpen hebben we een kledinggids gemaakt met wat suggesties erin. Doe er je voordeel mee!

We willen een magische sfeer neerzetten. Daarom vragen we je ook om jouw personage zo aan te kleden dat je in de sfeer past. Reguliere kleding wordt niet op prijs gesteld.

Wat is de Summer Celebration?

Op de woensdag zullen we met zijn allen de Summer Celebration houden. Dit is een feestelijke gebeurtenis waarin we de zomer vieren, magische rituelen uitvoeren en een gezellig samenkomen hebben. We zullen het samen donker zien worden en genieten van de magie om ons heen.

Omdat het zo’n bijzondere gebeurtenis is zullen we ook ruim te tijd nemen om ons erop voor te bereiden. Het is misschien ook leuk om voor de gelegenheid iets feestelijks aan te doen (bedenk wel, we zijn buiten!).

Wat zijn afdelingspunten?

Iedere docent en magisch bewoner kan afdelingspunten toekennen (en ontnemen) aan deelnemers. Als je problemen of raadsels oplost, goed oplet in lessen, of gewoon goed je best doet, dan kan je punten verdienen. Deze punten tellen mee voor jouw afdeling.

Samen met jouw afdeling moet je proberen om de meeste punten te verzamelen, zodat je op vrijdag de winnende afdeling kan vormen!

Hoe bedenk ik mijn personage?

Er zijn verschillende manieren om jouw favoriete magische personage te bedenken en leven in te blazen. Het begint allemaal met een goede backstory. Waar kom je vandaan? Wat is je doel? Wat motiveert je? Wat heb je meegemaakt?

Je kan proberen om een character-sheet in te vullen om je op weg te helpen met het bedenken van jouw favoriete personage. Veel deelnemers laten hun personage over de jaren groeien door er mee door te spelen. Probeer jouw personage dus ook toekomst-vast te maken.

Het is belangrijk om te bedenken dat je jouw personage een hele week moet kunnen spelen. Dat is dus best lastig om goed vol te houden. Het is dus slim om je karakter heel erg vanuit jezelf op te schrijven en het vervolgens magische elementen te geven. Mocht je bij het bedenken van je naam er niet uit komen, kun je ook je eigen naam gebruiken of met een kleine twist. Maak het voor je zelf speelbaar, of nog beter “realistisch”. Hoe echter jij jouw personage neerzet, hoe echter de magie wordt. Diepgang creëer je door een geheim te bedenken of iets dat je personage wil bereiken.

Bedenk vooral dat het leuk moet zijn om jouw personage te spelen! Een heel duister of slecht personage is bijvoorbeeld helemaal niet leuk om een week lang in een groep te spelen. Om het voor iedereen en voor jou zelf leuk te houden willen we dan ook alleen positieve personages toestaan.

We hebben een paar richtlijnen voor de personages van deelnemers:

  • Alleen positieve personages, gewoon om het voor iedereen leuk te houden.
  • Tijdens het Magical Triangle Zomerkamp ben je een leerling. Je mag natuurlijk krachtig zijn, veel weten en kunnen, maar je gaat naar een magische school om te leren of bijles te krijgen.


De meeste magiërs zijn mensen, maar heel soms zie je ook wel eens een ander magisch wezen (vraag Magical Triangle van te voren even). Hou het speelbaar en realistisch.

Wat houden de lessen in?

De magie heeft vele facetten. Daarom zijn er ook net zoveel verschillende soorten lessen. Van Toverdranken tot aan Mythologische Wezens, van Kruidenkunde tot aan Waarzeggerij. Iedere les is uniek en heeft zijn eigen charme en vakbekwame docent. Sommige lessen zijn theoretisch van aard waarbij je veel nieuwe kennis over de magische wereld aangereikt krijgt. Andere lessen zijn meer praktisch of in de vorm van workshops.

De lessen worden gegeven in groepsverband. Zo vormen alle leerlingen uiteindelijk een hechte band van krachtige magiërs.

Er zijn ook extra lessen te volgen, buiten het gewone rooster om. Deze lessen worden in kleinere kring gegeven voor de enthousiaste deelnemers.

Wat is IC en OC?

IC en OC staan voor In Character en Out Character. Als je IC bent, dan speel je jouw personage en OC ben je gewoon jezelf.

Tijdens het Magisch Zomerkamp zullen alle docenten en magisch bewoners je als IC benaderen. Gedurende de dag is het ook de bedoeling om zoveel mogelijk IC te zijn. De docenten zijn gedurende de gehele week IC.

Er zijn rustmomenten en rustplaatsen ingebouwd om even bij te komen en OC te zijn.

Zit je ergens mee? Dan kan je docenten uiteraard ook OC benaderen.

Hoe bereid ik me voor?

Je kunt je voorbereiden op het evenement door de website goed te lezen, je in te lezen over de spreuken en de wereld. Uiteraard krijg je ruim van tevoren een bericht met informatie over alle bijzonderheden.

Ook is het goed om ruim van te voren te bedenken wie je wilt spelen. Hoe ziet je karakter eruit en wat zijn de karaktereigenschappen? Vul daarom ook je charactersheet op onze website in.

Een week lang een avontuur beleven is een grote stap. Zorg daarom ook dat je alles van de meeneemlijst bij elkaar hebt!

Heb je meer vragen? Stel ze gerust!

Worden er duelleerlessen gegeven?

Magical Triangle is verschillende keren gevraagd om duelleerlessen te verzorgen. Er zijn zelfs petities georganiseerd. Gezien de duistere tijden is er een noodzaak om je goed te kunnen verweren tegen de duistere machten. Neem dus een toverstaf mee!! Het mooiste is om er zelf een van hout te maken, deze zijn stevig en uniek!

Hoe spannend is het evenement?

De Magische Midweek is een spannend evenement waarin veel gebeurt. Er zijn verschillende verhaallijnen, bijzondere momenten en geheimen te ontdekken. Er kunnen natuurlijk spannende elementen aanwezig zijn, maar de nadruk ligt vooral op het beleven van de magie. Avontuur wacht op jou en we weten zeker dat jij je niet zal vervelen!

Tijdens sommige momenten kunnen er spannende dingen gebeuren. Denk aan schrikmomenten, emotioneel zware momenten of zelfs enge dingen. Geef het van te voren aan als je hier niet goed tegen kunt.

Wat is een Magisch Bewoner, een Docent en een Tovenaarsleerling?

Een Docent is een begeleider van het evenement. Zij zijn verantwoordelijk voor je veiligheid en als je vragen hebt kan je ze aan de docenten stellen. Hun instructies moeten ten alle tijden opgevolgd te worden, ook vanwege de veiligheid. De docenten verzorgen ook de lessen.

De meeste deelnemers zijn Tovenaarsleerlingen. Een tovenaarsleerling volgt alle lessen, speelt zijn of haar eigen personage en is onderdeel van een afdeling. Je kan punten verdienen en geheimen en mysteries van het zomerkamp ontdekken. Je krijgt spannende opdrachten, raadsels en nieuwe kennis aangereikt. Ga de interactie aan met de docenten, de magisch begeleiders, of de bewoners van de Magical Triangle locatie. Je bedenkt en speelt een eigen karakter of personage, met achtergrond en speelmogelijkheden. Dit personage kan je dus op elk evenement van ons spelen en dus ook laten groeien.

Een Magisch Bewoner is ook een deelnemer, maar dan in een andere rol. Magisch Bewoners wonen op het terrein en hebben hun eigen vaste rol en taken. Je helpt leerlingen en geeft hen specifieke opdrachten. Je volgt een vast script en schema, maar hebt uiteraard de vrijheid om de interactie met de andere deelnemers aan te gaan. Natuurlijk kan je ook sommige lessen bijwonen. Je zorgt ervoor dat de wereld van Magical Triangle gaat leven en bent van belang in het verhaal. Je speelt een door ons geschreven personage. Je krijgt per dag iets van informatie (script) dat je in jouw spel kan verwerken. Binnen deze kaders speel je jouw karakter, heb je veel interactie met deelnemers en mag je jouw personage ook uitwerken.

Kan ik in termijnen betalen?

Een ticket is in termijnen te betalen. Neem contact op met Magical Triangle om hiervoor een afspraak te maken. Er geldt een eerste aanbetaling van € 150,-. Volgende termijnen moeten in een veelvoud van € 50,- gebeuren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doen van de betalingen. Het volledige verschuldigde ticketbedrag moet vóór 1 juni 2024 bijgeschreven staan bij Magical Triangle om toegang te krijgen tot het zomerkamp. Gedeeltelijk betaalde tickets worden niet vergoed bij annulering. Na de eerste aanbetaling is je ticket gereserveerd.

Wat is het Adventure Pack?

Het Adventure Pack is een optionele bundel die je bij je ticket kunt bestellen. Er zitten extra’s in die het jou op je avontuur makkelijker kunnen maken. In dit Adventure Pack zit de legendarische Codex Unrafelus, een boekje met allerlei geheimschriften en symbolen, een werkschrift om jouw aantekeningen en vertalingen makkelijker te maken, en uiteraard een gedetailleerde kaart van het terrein.

Je hebt deze bundel niet nodig op jouw avontuur, maar sommige dingen kunnen er wel makkelijker mee worden.

Bijzondere begeleiding

Magical Triangle verwelkomt alle magiërs, maar kan niet de zorg dragen voor de (medische) begeleiding van magiërs met bijzondere behoeften. Voor het evenement is het noodzakelijk dat je (redelijk) zelfstandig bent, je kan inleven in je personage en goed kan samenwerken/spelen met de andere deelnemers. Je zal te maken krijgen met spannende, enge, of emotionele momenten tijdens het evenement. De professoren kunnen je hier niet altijd bij ondersteunen (omdat ze natuurlijk ook les moeten geven!)

Als je begeleiding nodig hebt en deze mee moet, neem dan contact met ons op.

Referral korting

Ken jij iemand die mee zou moeten gaan naar een Magical Triangle evenement? Iemand die net zo van magie houdt als jij? Nodig ze dan uit en ontvang een leuke korting op je eigen ticket!

Je ontvangt €50 korting op jouw ticket per aangebrachte Tovenaarsleerling! Hier zitten wel een paar voorwaarden aan verbonden:

– De nieuwe leerling mag nog niet eerder naar een Magical Triangle evenement zijn geweest
– De nieuwe leerling moet bij het afrekenen van het ticket jouw naam bij de opmerkingen plaatsen
– Je ontvangt zo spoedig mogelijk €50 retour op je ticketprijs!
– Breng je meerdere mensen aan? Dan krijg je meerdere keren korting!

Welke taal wordt er gesproken?

Alle lessen en avonturen zijn in het Nederlands. Ook spreken alle docenten Nederlands.

Ook is het lesmateriaal in het Nederlands, al zijn sommige geheimen natuurlijk wel verstopt in verschillende geheimschriften.

Niet gevonden wat je zocht?