FAQ

De meest gestelde vragen over Het Magisch Weekend van Magical Triangle.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Diner is er op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Ontbijt en lunch is er op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

De gehele dag door zijn er non-alcoholische dranken aanwezig zoals koffie, thee en limonade.

Frisdranken en snacks kun je bij ons kopen.

Alcohol is niet toegestaan op het evenement. 

Heb je allergieën of ben je vegetariër. Geef dit dan aan als je je ticket besteld. Wij zullen hier proberen rekening mee te houden.

Met de auto:
Gezien de beperkte parkeergelegenheid willen we vragen om zoveel als mogelijk gebracht en opgehaald te worden.

Kom je zelfstandig met de auto vanuit Utrecht of Amsterdam dan is het ±1,5 uur rijden.

Wil je kijken hoe lang het precies rijden is? Klik hier voor jouw persoonlijke routeplanner. 

 

Met OV:

Reizen met het OV is ook mogelijk. je reist naar station Meppel.

We zijn momenteel bezig met een vervoersticket, heb je hier interesse in, geef dit aan bij de opmerkingen wanneer je een ticket koopt, we houden je op de hoogte.

Het Magisch Zomerkamp “Dare to Dream”
Zal plaatsvinden op:

De Lindenhorst
Schiphorsterweg 15, 7966 AB De Schiphorst

Van maandag 19 juli om 15.00 uur t/m vrijdag 23 juli 16.00 uur 2021

 

De midweek bestaat uit: een verhaal/gebeurtenis, een spelelement, lessen en eigen fantasie ontdekken en gebruiken.

Het verhaal/gebeurtenis dat zich afspeelt is net een puzzel, en iedereen is een stukje van de puzzel. Het verbindt iedereen met elkaar, en geeft diepte aan het evenement.

Het spelelement is dat iedereen een persoonlijk geheim of doel krijgt dat hij/zij kan behalen, ook word je gesorteerd en kun je met je groep zorgen voor afdelingspunten. Het spel element is zowel voor de beginner als gevorderde interessant en overzichtelijk opgezet. Je hebt hiervoor geen voorbereiding nodig.

De lessen bestaan uit de volgende elementen: een magische demo, een workshop waarbij je iets doet/maakt/onderzoekt of leert met het lesmateriaal waar wij voor zorgen. Daarna een moment om je karakter uit te diepen, sommige mensen zullen in deze tijd hun persoonlijk doel proberen te behalen, anderen zullen een gesprek voeren.

Je eigen fantasie ontdekken en gebruiken. Wij proberen alle handvatten te geven van een verhaal, spel, lessen. Ook zorgen wij voor een mooie aankleding, en begeleiding. Uiteindelijk gaat het om jouw magische belevenis.Voor dit weekend hoef je geen ervaring te hebben in live role play, enkel je eigen kostuum en Toverstaf is in principe genoeg. de uitgebreide meeneemlijst staat onder het ticket verkoop of klik hier.

Wij geven de ruimte en begeleiding aan zowel niet ervaren als ervaren roleplayers. Doordat je jezelf kan zijn in een tovenaarsleerling kostuum of een personage uit werken met een diepliggende achtergrond. Je kunt er maanden mee bezig zijn en op elk van onze evenementen je personage laten groeien. Maar wat je ook kunt doen, is enkel het character formulier invullen met gebruik van je eigen naam en een korte beschrijving over hoe je jezelf ziet als tovenaarsleerling. In het evenement, zijn er momenten waarop je zelf de diepgang op kunt zoeken, aan je doel werken, of mensen leren kennen.

Er is een hele lijst met spullen die je mee neemt naar het evenement. Hoewel er (OC) Out of Character momenten zijn (dit noemen wij Huiswerk momenten), willen we proberen om zoveel als mogelijk in de magische wereld te blijven. Door bijvoorbeeld je “normale kleding stijl en spullen” wat aan te passen aan dat van je karakter. Zodat we ‘avonds na de lessen eigenlijk nog steeds in de magische wereld zijn.

Magical Triangle is niet aansprakelijk wanneer een toverstaf of andere persoonlijke items kapot gaan of zoek raken. Hecht je veel waarde, of was deze heel duur, raden wij aan om een goedkopere variant te maken/kopen welke je dit weekend gebruikt. Een toverstaf of accessoire mag in geen enkel geval IC of OC gestolen of afgepakt worden. Alleen als de eigenaar het materiaal vrijwillig overhandigt.

Klik hier voor de Meeneem lijst

De term IC (In Character) en  en OC (Out of Character) wordt in onze teksten en op onze evenementen wel eens gebruikt. En komt uit het “Live Action Role Play”,  waarbij mensen een rol aannemen. Maar het soms niet handig is om in rol te blijven zoals ‘savonds  als het “spel” voorbij is, ook zijn er pauze momenten. Waarom gebruiken we de termen?  Allereerst is het zo dat het makkelijker is om bestaande termen te gebruiken. Sommige zullen dit kennen vanuit ‘Role Play’.

 Daarnaast gebruiken wij op het evenement, vaak de term  “Huiswerk moment”.  We kunnen proberen eigen termen te maken, maar dit werkt voor iedereen gemakkelijker.

Bij onze evenementen en kampementen, willen wij zoveel mogelijk in character blijven. De persoon die je in de magische wereld bent kun je zodanig creëren dat je het vol kunt houden. Zo kun je ervoor kiezen om in de avond na het “avontuur”  je om te kleden in makkelijke eigentijdse kleding,  maar wat je ook kunt doen, en daar zijn wij voorstander voor.  Om te zoeken naar makkelijke kleding die in karakter blijft.   Waardoor iedereen in de magische wereld blijft zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. 

IC is dus In Character. Alles wat In Character gebeurt speelt zich af  in de magische wereld die wij voor jullie creëren, maar ook die je zelf met de groep maakt.

OC is dus Out of Character. Alles wat in de normale wereld gebeurd.  Om even bepaalde zaken te noemen:   Rookpauze of s ’avonds en tijdens ‘Huiswerk momenten’ kletsen over eigen tijdste dingen.  Er wordt van de voren aangegeven waar de Out of Character plekken zijn.  Hier kun je naar toe tijdens Huiswerk momenten of om na te kletsen in de avond.

Huiswerk moment  is een moment waarin je IC kan blijven,  doordat je bijvoorbeeld in de magische wereld een persoonlijk doel moet behalen of een gesprek aan gaat met een medeleerling. Het kan ook zijn dat je even naar de desbetreffende plek gaat om OC te gaan. Een Huiswerk moment zit vaak in een les,  na de demonstratie en workshop. In de meeste gevallen zal de professor aangeven dat het tijd is voor je huiswerk.  En de professor zal daarna de ruimte verlaten.  Je hebt dan ongeveer tien minuten de tijd voordat we weer verder gaan.

De professoren zullen het weekend IC blijven (mits niet anders mogelijk).  Bij hen kun je alles kwijt betreft In Character zaken.   Wanneer je vragen hebt over zowel IC als OC zaken, kun je terecht bij Magisch Begeleiders.  De Magisch Begeleiders weten ook van de persoonlijke(geheime) doelen af. Wanneer je ergens tegen aanloopt kun je hen aanspreken.  Zij zullen je vragen beantwoorden, of je vraag doorspelen naar de professoren.

Tijdens het weekend spreken wij het liefst zo min mogelijk de termen uit. Wanneer je een spelregel of lesstof niet snapt,  kun je  gewoon vragen om uitleg, zonder daarbij te roepen dat je het OC niet snapt.  Je bent immers een tovenaarsleerling.

We hopen dat je de termen IC, OC en Huiswerk moment begrijpt en als je vragen hebt kun je dit altijd even mailen.

We presenteren onszelf niet als een LARP (Life Action Role Playing) maar houden een Magisch Weekend.

Wel zijn er een aantal overeenkomsten zoals:
+ Je bent bij ons een tovenaarsleerling in kostuum.
+ Je maakt gebruik van je eigen fantasie om datgene wat al magisch is nog magischer te maken.
+ We gebruiken sommige termen uit de larp, dit omdat het dan aansluit voor mensen die wel aan role play doen.


Maar er zijn er ook verschillen:
+ Wij zorgen voor de gehele aankleding van de locatie, zodat jij echt het gevoel krijgt dat je in een magisch leslokaal binnen stapt.
+ Je karakter kun je “spelen” maar je kunt ook jezelf zijn in tovenaarsleerling kleding.
+ De nadruk wordt niet gelegd op eigen spel improvisatie. wel geven we de ruimte om dit wel te doen, voor de mensen die dit als prettig ervaren.
+ Wij zorgen voor een verhaallijn en lessen/workshops waarbij je iets leert, maakt, ontdekt.
+ De lessen kunnen een element van experimenten en spiritualiteit bevatten.
+ Het verhaal/gebeurtenis speelt zich gedurende het weekend af , en jij zit midden in het verhaal.
+ Er is een spel element, waarbij iedereen gemakkelijk mee kan doen.
+ Je krijgt een persoonlijk doel waarmee je het weekend aan het werk kan.
+ Tijdens het weekend bijvoorbeeld in de lessen of bij sommige taken zijn persoonlijke en/of afdelingsspunten te verdienen.
+ Ook wordt je gesorteerd in een afdeling en met je groep probeer je zoveel mogelijk afdelingspunten te winnen.
+ Zowel het verhaal, spel als lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen erin mee kan gaan en is bedoelt om de magie tot leven te wekken.

Naast het verhaal en de lessen is er ook een spel element. Je hebt twee soorten punten: Persoonlijk punten, Afdelingspunten. 

Hoe verdien je Persoonlijke punten?
Iedereen heeft een persoonlijk doel waarmee hij/zij aan de slag kan ook kun je persoonlijke punten verdienen door iets goed te doen waaronder:
+ Je persoonlijk doel behalen.
+ Een opdracht tijdens de lessen goed uit te voeren.
+ Iets goed te doen voor de leerkracht of voor de magisch begeleider.
Deze punten zijn niet te stelen of te ruilen voor/met leerlingen.

Hoe verdien je Afdelingspunten?
Iedereen is gesorteerd in een groep, samen zijn jullie een van de vijf afdelingen. Jullie strijden per groep om de eeuwige glorie. En de afdelingspunten verdien je door:
+ Een gezamenlijk opdracht of spel goed te voltooien.
+ Een goed inzet in het verhaal te geven.
Deze punten zijn niet te stelen of te ruilen voor/met leerlingen.

Wie reikt de punten uit?
De professoren en Magisch Begeleiders kunnen punten uitreiken. Zij bepalen wie welke punt wanneer krijgt en op welk moment.

Kunnen punten ingenomen worden?
De professoren en Magisch Begeleiders kunnen punten innemen en  de punten niet mee laten tellen in de eind-telling.

Aan het eind van het weekend worden alle punten ingeleverd. Per weekend wordt er eeuwige glorie gegeven aan een persoon en aan een afdeling.

Als je je opgeeft moet je zelf een aantal spullen meenemen om in de magische wereld te stappen, waaronder een eigen tovenaarsleerling kostuum. Hoe ziet dat er nou uit en hoe kom je daar aan?

Een simpele maar goede basis is een wit overhemd, zwarte broek of rok met daarover een donkergrijze spencer, een stropdas en nette zwarte schoenen. Dit kun je gemakkelijk vinden in 2de hands zaken of kleding winkels. Hieraan kun je zelf een gewaad of wollen mantel toevoegen, deze zijn te vinden op fantasie festivals en online. Dit maakt het kostuum magischer, maar is wel wat duurder.

Wat je ook kunt doen is een replica kostuum kopen van bekende films en boeken over toverscholen, Hiervan zijn verschillende variaties op de markt. Hoe echter je kostuum is, hoe meer je je een tovenaar of heks voelt. Wel willen wij erop attenderen dat je een eigen karakter creëert, en niet een Cosplay doet van een bekend figuur.

Nog een idee is om een eigen tovenaars leerling kostuum te creëren die past bij je persoon. Door bijvoorbeeld een eigen toverschool met achtergrond te creëren of waarvan de kostuums niet bekend zijn. Als je goed met naald en draad bent kun je mooie mantels en gewaden maken. Denk goed na over kleuren en samenstellingen. Probeer te werken met natuurlijke stoffen als katoen, wol, linnen.

We volgen verschillende lessen, soms gaan we naar buiten of werken we met experimenten. Dus warm aankleden, en eventueel een oude set kleding meenemen is verstandig. S’avonds is het misschien leuk om de leerling kleding te veranderen in kleding die het karakter ‘normaal’ draagt. Welke comfortabel zit, zodat een ieder toch in de magische wereld blijft.

Als je twijfelt over je kostuum, of vragen hebt, wij helpen je graag verder.

De onderstaande foto’s dienen als voorbeeld, genomen in Warnerbros Studios en Brussel Expo.

We geven een tipje van de sluier wat je kunt verwachten. Alhoewel er altijd kans is op wijzigingen of veranderingen in het aanbod, dagen, tijden en inhoud van het weekend. Houdt rekening met mogelijke uitloop en verandering.

Vrijdag
18.00 Verzamelen bij Station Hoorn (Indien je met OV komt en een vervoer ticket hebt besteld)
19.00 uur aankomst op locatie, koffers in de  slaapvertrekken zetten en eventueel omkleden. Wanneer je dit nog niet gedaan hebt. 
20.30 uur Grote opening
23.00 uur Einde programma 

Zaterdag
07.00 uur Mogelijkheid tot douchen (tot aan het ontbijt)
08.30 uur Gezamenlijk ontbijt in leerlingen kostuum 
10.00 uur Lesprogramma
13.00 uur Lunch
13.45 uur Lesprogramma
17.30 uur Diner
18.45 uur Lesprogramma
23.00 uur Einde programma

Zondag
07.00 uur Mogelijkheid tot douchen (tot aan het ontbijt)
08.30 uur Gezamenlijk ontbijt in leerlingen kostuum 
09.30 uur Lesprogramma
12.30 uur Lunch
13.15 uur Afronding
15.00 uur Einde programma
16.00 uur Afscheid
16.30 uur De laatste auto vertrekt naar station (indien je een vervoer ticket besteld hebt)

Wanneer je een ticket bij ons besteld krijg je een Character formulier toegestuurd waarmee je een karakter kan creëren. Hierin staan een aantal vragen welke jou helpen om een personage op te bouwen, zo vragen we je na te denken over een aantal zaken, waaronder:
+ De naam van het personage.
+ Een achtergrond, scholing, familiegeschiedenis of geheim van jou personage.
+ Wat zou je personage doen in verschillende situaties.

Wat belangrijk bij het bedenken van je karakter is, is dat je het kunt volhouden een heel weekend lang. Wat dus slim is om je karakter heel erg vanuit je zelf op te schrijven. Maar het iets magische te maken.  Mocht je bij het bedenken van je naam er niet uit komen, kun je ook je eigen naam gebruiken of met een kleine twist. Maak het voor je zelf speelbaar, of nog beter “realistisch”.  Hoe echter jij jou personage neerzet, hoe echter de magie wordt.

Diepgang creëer je door een geheim te bedenken of iets dat je personage wilt bereiken. Uiteraard verzorgen wij ook voor de diepgang want wij geven iedereen een persoonlijk “geheim” doel om aan te werken.

Mocht je er niet uitkomen, dan helpen wij je graag verder. Neem hiervoor even contact met ons op.

In het weekend heeft ieder een eigen character met een achtergrond. Sommige hebben al genoeg materiaal om een heel weekend als karakter rond te lopen. Maar iedereen krijgt een extra “geheime” persoonlijk doel. Dit doel is een klein puzzel stukje van een grote puzzel en verbind je met de groep en zorgt ervoor dat je buiten de lessen en verhaallijn om ook zelf op onderzoek uit kan gaan. Dit is een onderdeel van het spelelement.

Wat kan het doel inhouden?
Het is vaak een “geheime opdracht” waarbij je soms iemand moet betrekken, zonder dat je je doel verteld. Het kan zijn dat je iets moet onderzoeken, of achter een geheim van iemand anders aan moet. Ook kan het zijn dat je soms een opdracht moet laten falen, of iemand anders moet over halen om iets voor jou te doen. Iets kapot maken zal nooit behoren tot het behalen van je doel en wanneer je erachter komt dat je jou doel niet kan behalen, moet je misschien nadenken of iemand anders jou zit te mollen, pas dus goed op wie je vertrouwd met je persoonlijke doel.

Wanneer krijg ik mijn doel?
Je doel krijg je op de eerste avond tijdens de sorteer ceremonie. Tenzij anders wordt aangegeven op het evenement.

Wat gebeurt er als je je doel behaalt?
Je kunt in het weekend persoonlijke punten verdienen, doordat je iets goeds doet. Hoe meer punten je hebt hoe meer kans je maakt op eeuwige glorie.

Wat gebeurt er als je je doel niet behaalt?
Het persoonlijk doel is gemaakt om diepgang aan je personage en weekend te geven, maar ook om elkaar te verbinden. Het is geen verplichting om je doel te behalen, maar het maakt je weekend nog spannender.

Wat als ik vragen heb over mijn doel?
Wanneer je je doel niet snapt, of wanneer je vastloopt dan kun je je vragen stellen aan de Magisch Begeleiders. De professoren zullen enkel In character vragen beantwoorden.

De lessen kunnen per evenement een andere inhoud hebben.Ook passen wij de inhoud dikwijls aan, op de behoefte van de groep of persoon. Zo kan het zijn dat een beginner een iets andere vorm krijgt dan iemand die, hetgeen wat we aan het doen zijn, al onder de knie heeft. Wij zorgen voor het materiaal welke je kunt gebruiken tijdens de les, al het materiaal wordt na de les ingeleverd, tenzij anders wordt verteld.

Hoe zit een les in elkaar?
+ De lessen hebben een demonstratie met een uitleg.
+ Daarna een opdracht om zelf te doen, onderzoeken, uit te werken of te maken.
+ Als laatste een “Huiswerk moment” waarin je In Character een gesprek kan aangaan of je doel kan proberen te behalen. Je mag op dat moment ook naar de Out of Character gedeelte. Een “Huiswerk moment” zijn ongeveer tien minuten, tenzij anders wordt aangegeven.

Voor het Magisch Weekend hebben wij de volgende les thema’s :

+ Mythologische Wezens
+ Historie der Magie
+ Duistere Materie
+ Toverdranken
+ Kruidenkunde 
+ Waarzeggerij

De les thema’s, inhoud en de volgorde waarin ze voorkomen kan op ieder moment gecanceld, gewijzigd of aangepast worden.