fbpx

frequently Asked Questions

Moet ik zelf eten of drinken meenemen?

Er is voldoende eten aanwezig op het zomerkamp. Je krijgt drie maaltijden per dag. Je krijgt een diner op maandag tot en met donderdag, en ontbijt en lunch op dinsdag tot en met vrijdag.

De gehele dag door is er koffie, thee en limonade aanwezig. Dit is inbegrepen bij je ticket.

Wil je frisdrank of snacks? Dat kan! Een van de magisch bewoners runt een winkeltje waar je van alles kan krijgen, voor Dubloenen uiteraard.

Het is niet de bedoeling dat je zelf eten en drinken meeneemt naar het zomerkamp en alcohol is ook niet toegestaan op het evenement.

Als je allergieën hebt, of bijvoorbeeld vegetariër bent, geeft dit dan aan wanneer je jouw ticket besteld. We zullen dan proberen hier rekening mee te houden.

Hoe kom ik naar de locatie?

Met de auto:

Gezien de beperkte parkeergelegenheid willen we vragen om zoveel als mogelijk gebracht en opgehaald te worden.

Kom je zelfstandig met de auto vanuit Utrecht of Amsterdam dan is het ±1,5 uur rijden.

Wil je kijken hoe lang het precies rijden is? Klik hier voor jouw persoonlijke routeplanner.

Met OV:

Reizen met het OV is ook mogelijk. Je reist naar station Meppel. Magical Triangle verzorgt een pickup van en naar het station in Meppel voor een gering bedrag. Een ticket hiervoor is mee te bestellen bij je reguliere ticket.

Waar en wanneer is het?

Het Magisch Zomerkamp “Dare to Dream” zal plaatsvinden op:

De Lindenhorst
Schiphorsterweg 15
7966 AB De Schiphorst

Van maandag 19 juli 2021 om 15.00 uur t/m vrijdag 23 juli 2021 rond 16.30 uur

Is dit LARP?

We presenteren onszelf niet als een LARP (Life Action Role Play), maar hebben zeker veel overeenkomsten: het is net zo spannend, mysterieus en leuk en er is meer dan genoeg te beleven!

Toch kan je ons heel goed vergelijken met een reguliere LARP. Het grote verschil is dat Magical Triangle een veel persoonlijkere belevenis biedt doordat het aantal deelnemers beperkt is. Er worden lessen gegeven, workshops gehouden en deelnemers volgen een verhaallijn bestaande uit verschillende lagen. Er wordt niet gespeeld met LARP (of echte) wapens.

Wat moet ik meenemen?

Eigenlijk alles wat een tovenaarsleerling nodig heeft! Het allerbelangrijkste is natuurlijk je toverstaf en de magische kleding waarin jij je goed voelt.

Verder moet je natuurlijk een aantal andere dingen meenemen, want je bent een week lang in een magisch zomerkamp!

  • Je toverstaf
  • Magische kleding waarin jij je goed voelt
  • Feestelijke kleding voor de Summer Solstice Viering
  • Kussensloop, dekbedovertrek, hoeslaken
  • Toiletartikelen
  • Een Magnie-ganzenveer om notities mee te maken


Voor een volledig overzicht, bekijk ook onze meeneemlijst!

Wat zijn Dubloenen?

We zijn tijdens het Magical Triangle evenement natuurlijk in magische sferen. Er worden alleen betalingen in Dubloenen geaccepteerd. Als je objecten, of extra snacks en extra drinken wilt aanschaffen (er is ook gratis koffie, thee en limonade), dan kan je dit halen bij een van de magisch bewoners. Er worden alleen betalingen in Dubloenen geaccepteerd.

Omdat we begrijpen dat niet iedereen over Dubloenen beschikt kan je deze ruilen tegen ‘euro’s’. De wisselkoers is 1 Dubloen voor 2 Euro. Uiteraard kan je de Dubloenen die je aan het eind van de week over hebt gewoon weer terug wisselen.

Je kan de ‘euro’s’ op contante wijze ruilen, of middels Tikkie’s op locatie.

Mag ik roken op het evenement?

In de gebouwen en in de bossen is het niet toegestaan om te roken. Enkel op de aangewezen plaats op de oprijlaan mag gerookt worden. Hier zijn dan ook asbakken te vinden.

Is het maken van vuur toegestaan?

Nee, op het gehele terrein is het niet toegestaan om zelf vuur te maken. Er zijn bepaalde momenten waarop de vuurmeesters van het evenement vuur zullen gebruiken. Volg altijd de instructies van de docenten op voor je eigen veiligheid.

Mag ik mijn mobiele telefoon of camera meenemen?

Uiteraard is een mobiele telefoon welkom op het evenement, maar het is niet de bedoeling dat je daar veel mee bezig bent. Dat hoeft ook niet, want we weten zeker dat je je niet hoeft te vervelen! Het maken van foto’s of video’s tijdens het evenement is niet toegestaan zonder toestemming. Er worden foto- en filmopnames gemaakt, dus je hebt achteraf genoeg momenten om terug te kijken. Bedenk ook dat het voor je eigen beleving gewoon het leukste is als je een toverstok in je hand hebt in plaats van een mobiele telefoon.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee, het is helaas niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er is genoeg inbegrepen in je ticket en er zijn mogelijkheden om met Dubloenen extra eten en drinken aan te schaffen. Alcoholische drank wordt niet geschonken en is dan ook niet toegestaan op het terrein.

Hoe ziet de dagindeling eruit?

Iedere dag is een nieuw avontuur. Uiteraard kunnen we niet ieder avontuur tot in de puntjes beschrijven, dan is er niets meer te ontdekken. Wel kunnen we natuurlijk een zo goed mogelijk beeld schetsen.

De dag begint om 8:00 uur ’s ochtends met het ontbijt. Na rustig te hebben gegeten zullen de lessen en de workshops beginnen volgens jouw lesrooster. Tussen de lessen zit voldoende ruimte en tijd om even tot rust te komen, interactie te zoeken met andere deelnemers, de docenten of de magisch bewoners. Of natuurlijk om even op adem te komen.

De lunch is meestal rond 12:30 waarna de lessen en avonturen weer verder gaan. Het avondeten wordt rond 18:00 uur gegeten, gevolgd door de laatste activiteiten. De dagindeling is meestal rond 23:00 uur afgelopen om naar de slaapzalen te gaan.


Wat is de minimum leeftijd voor deelname?

De minimale leeftijd voor zelfstandige deelname is 18 jaar. Ben je 17? Dan moet er goedkeuring voor deelname van een ouder of voogd zijn. Het absolute minimum voor deelname is 17 jaar.

De meeste deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.

Hoeveel tickets zijn er beschikbaar?

Omdat we het Magisch Zomerkamp persoonlijk willen houden hebben we zowel een minimum als een maximum aantal deelnemers.

Er is een minimum van 25 deelnemers nodig om het evenement door te laten gaan en er is maximaal plaats voor 35 deelnemers. De kaarten zijn dus beperkt.

Naast de reguliere deelnemers hebben we dit jaar plaats voor 3 tickets voor magisch bewoners.

Wat is de Summer Solstice Viering?

Op de woensdag zullen we met zijn allen de Summer Solstice Viering houden. Dit is een feestelijke gebeurtenis waarin we de zomer vieren, magische rituelen uitvoeren en een gezellig samenkomen hebben. We zullen het samen donker zien worden en genieten van de magie om ons heen.

Omdat het zo’n bijzondere gebeurtenis is zullen we ook ruim te tijd nemen om ons erop voor te bereiden. Het is misschien ook leuk om voor de gelegenheid iets feestelijks aan te doen (bedenk wel, we zijn buiten!).

Wat zijn afdelingspunten?

Iedere docent en magisch bewoner kan afdelingspunten toekennen (en ontnemen) aan deelnemers. Als je problemen of raadsels oplost, goed oplet in lessen, of gewoon goed je best doet, dan kan je punten verdienen. Deze punten tellen mee voor jouw afdeling.

Samen met jouw afdeling moet je proberen om de meeste punten te verzamelen, zodat je op vrijdag de winnende afdeling kan vormen!

Hoe bedenk ik mijn personage?

Er zijn verschillende manieren om jouw favoriete magische personage te bedenken en leven in te blazen. Het begint allemaal met een goede backstory. Waar kom je vandaan? Wat is je doel? Wat motiveert je? Wat heb je meegemaakt?

Je kan proberen om een character-sheet in te vullen om je op weg te helpen met het bedenken van jouw favoriete personage. Veel deelnemers laten hun personage over de jaren groeien door er mee door te spelen. Probeer jouw personage dus ook toekomst-vast te maken.

Het is belangrijk om te bedenken dat je jouw personage een hele week moet kunnen spelen. Dat is dus best lastig om goed vol te houden. Het is dus slim om je karakter heel erg vanuit jezelf op te schrijven en het vervolgens magische elementen te geven. Mocht je bij het bedenken van je naam er niet uit komen, kun je ook je eigen naam gebruiken of met een kleine twist. Maak het voor je zelf speelbaar, of nog beter “realistisch”. Hoe echter jij jouw personage neerzet, hoe echter de magie wordt. Diepgang creëer je door een geheim te bedenken of iets dat je personage wil bereiken.

Bedenk vooral dat het leuk moet zijn om jouw personage te spelen! Een heel duister of slecht personage is bijvoorbeeld helemaal niet leuk om een week lang in een groep te spelen. Om het voor iedereen en voor jou zelf leuk te houden willen we dan ook alleen positieve personages toestaan.

We hebben een paar richtlijnen voor de personages van deelnemers:

  • Alleen positieve personages, gewoon om het voor iedereen leuk te houden.
  • Tijdens het Magical Triangle Zomerkamp ben je een leerling. Je mag natuurlijk krachtig zijn, veel weten en kunnen, maar je gaat naar een magische school om te leren of bijles te krijgen.


De meeste magiërs zijn mensen, maar heel soms zie je ook wel eens een ander magisch wezen (vraag Magical Triangle van te voren even). Hou het speelbaar en realistisch.

Wat houden de lessen in?

De magie heeft vele facetten. Daarom zijn er ook net zoveel verschillende soorten lessen. Van Toverdranken tot aan Mythologische Wezens, van Kruidenkunde tot aan Waarzeggerij. Iedere les is uniek en heeft zijn eigen charme en vakbekwame docent. Sommige lessen zijn theoretisch van aard waarbij je veel nieuwe kennis over de magische wereld aangereikt krijgt. Andere lessen zijn meer praktisch of in de vorm van workshops.

De lessen worden gegeven in groepsverband. Zo vormen alle leerlingen uiteindelijk een hechte band van krachtige magiërs.

Er zijn ook extra lessen te volgen, buiten het gewone rooster om. Deze lessen worden in kleinere kring gegeven voor de enthousiaste deelnemers.

Wat is IC en OC?

IC en OC staan voor In Character en Out Character. Als je IC bent, dan speel je jouw personage en OC ben je gewoon jezelf.

Tijdens het Magisch Zomerkamp zullen alle docenten en magisch bewoners je als IC benaderen. Gedurende de dag is het ook de bedoeling om zoveel mogelijk IC te zijn. De docenten zijn gedurende de gehele week IC.

Hoe bereid ik me voor?

Op de woensdag zullen we met zijn allen de Summer Solstice Viering houden. Dit is een feestelijke gebeurtenis waarin we de zomer vieren, magische rituelen uitvoeren en een gezellig samenkomen hebben. We zullen het samen donker zien worden en genieten van de magie om ons heen.

Omdat het zo’n bijzondere gebeurtenis is zullen we ook ruim te tijd nemen om ons erop voor te bereiden. Het is misschien ook leuk om voor de gelegenheid iets feestelijks aan te doen (bedenk wel, we zijn buiten!).

Worden er duelleerlessen gegeven?

Magical Triangle is verschillende keren gevraagd om duelleerlessen te verzorgen. Er zijn zelfs petities georganiseerd. Gezien de duistere tijden is er een noodzaak om je goed te kunnen verweren tegen de duistere machten. Neem dus een toverstaf mee!! Het mooiste is om er zelf een van hout te maken, deze zijn stevig en uniek!

Hoe spannend is het evenement?

De Magische Midweek is een spannend evenement waarin veel gebeurd. Er zijn verschillende verhaallijnen, bijzondere momenten en geheimen te ontdekken. Er kunnen natuurlijk spannende elementen aanwezig zijn, maar de nadruk ligt vooral op het beleven van de magie. Avontuur wacht op jou en we weten zeker dat jij je niet zal vervelen!

Wat is een Magisch Bewoner, een Docent en een Tovenaarsleerling?

Een Docent is een begeleider van het evenement. Zij zijn verantwoordelijk voor je veiligheid en als je vragen hebt kan je ze aan de docenten stellen. Hun instructies moeten ten alle tijden opgevolgd te worden, ook vanwege de veiligheid. De docenten verzorgen ook de lessen.

De meeste deelnemers zijn Tovenaarsleerlingen. Een tovenaarsleerling volgt alle lessen, speelt zijn of haar eigen personage en is onderdeel van een afdeling. Je kan punten verdienen en geheimen en mysteries van het zomerkamp ontdekken. Je krijgt spannende opdrachten, raadsels en nieuwe kennis aangereikt. Ga de interactie aan met de docenten, de magisch begeleiders, of de bewoners van de Magical Triangle locatie. Je bedenkt en speelt een eigen karakter of personage, met achtergrond en speelmogelijkheden. Dit personage kan je dus op elk evenement van ons spelen en dus ook laten groeien.

Een Magisch Bewoner is ook een deelnemer, maar dan in een andere rol. Magisch Bewoners wonen op het terrein en hebben hun eigen vaste rol en taken. Je helpt leerlingen en geeft hen specifieke opdrachten. Je volgt een vast script en schema, maar hebt uiteraard de vrijheid om de interactie met de andere deelnemers aan te gaan. Natuurlijk kan je ook sommige lessen bijwonen. Je zorgt ervoor dat de wereld van Magical Triangle gaat leven en bent van belang in het verhaal. Je speelt een door ons geschreven personage. Je krijgt per dag iets van informatie (script) dat je in jouw spel kan verwerken. Binnen deze kaders speel je jouw karakter, heb je veel interactie met deelnemers en mag je jouw personage ook uitwerken.

Hoe zit het met Corona?

Hoewel niemand van te voren kan zeggen hoe het verloop van de pandemie gaat, hebben we er alle vertrouwen in dat we het zomerkamp in juli kunnen organiseren. Omdat we een beperkt aantal deelnemers toestaan, zullen we voldoen aan de maxima die gelden per ruimtes. Daarnaast zorgen we met de gekozen locatie voor een overcapaciteit waardoor iedereen de ruimte kan opzoeken.

Hoewel we zoveel mogelijk maatregelen treffen kan het natuurlijk zijn dat het evenement onverhoopt niet door kan gaan door wijzigingen in de wet- of regelgeving. Onze intentie is om al het mogelijke te doen om het evenement doorgang te laten vinden en iedereen een veilige magische belevenis te bieden.

Voor toegang tot het evenement vereisen we dat een bezoeker een geldige QR-code middels de CoronaCheck app kan laten zien. Zonder een geldige QR-code kan je helaas niet aan het evenement deelnemen!

Kan ik in termijnen betalen?

Een ticket is in termijnen te betalen. Neem contact op met Magical Triangle om hiervoor een afspraak te maken. Er geldt een eerste aanbetaling van € 150,-. Volgende termijnen moeten in een veelvoud van € 50,- gebeuren. Het volledige ticketbedrag moet vóór 1 juli 2021 bijgeschreven staan bij Magical Triangle om toegang te krijgen tot het zomerkamp. Gedeeltelijk betaalde tickets worden niet vergoed bij annulering. Na de eerste aanbetaling is je ticket gereserveerd.

Wat is het Adventure Pack?

Het Adventure Pack is een optionele bundel die je bij je ticket kunt bestellen. Er zitten extra’s in die het jou op je avontuur makkelijker kunnen maken. In dit Adventure Pack zit de legendarische Codex Unrafelus, een boekje met allerlei geheimschriften en symbolen, een werkschrift om jouw aantekeningen en vertalingen makkelijker te maken, en uiteraard een gedetailleerde kaart van het terrein.

Je hebt deze bundel niet nodig op jouw avontuur, maar sommige dingen kunnen er wel makkelijker mee worden.

Niet gevonden wat je zocht?