fbpx

Wie is De Luitenant?

Dark Elf, necromancer, geestenfluisteraar

Het gevaar dreigt. De Luitenant leefde in Osaris, het westelijk continent in de magische wereld. Afkomstig uit zijn thuisland in Odonem, heeft hij verschillende legers onder zich gehad. Zijn echte naam is Salar Graïyen.

Uiteindelijk heeft hij een lange tocht over de zeeën gevaren naar ons continent. De tocht wordt hier gezien als een enkele reis: het is namelijk bijna onmogelijk om terug te keren, omdat er allemaal beschermende bezweringen zijn uitgesproken over Osaris. Deze bezweringen brengen je allemaal terug naar dit vaste land.

Hij is een Dark Elf: een duistere Elf die zijn krachten haalt uit de geestenwereld. Een slank en toch gespierd personage, met lange zilver grijs-witte haren. Zijn symbool is de Ramskop, die hij als helm draagt. Een aantal jaren geleden heeft hij Flamidia Burns opgeofferd om later van haar overblijfselen Hypnodust te laten maken door Ernst Bruintjes. Hij was verantwoordelijk voor de verdwijning van Anastasia Leapolski tijdens the Spirit Awakens en de ontvoering van Professor Benfolo tijdens Dare to Dream.

De Luitenant heeft een artefact genaamd de Haumiciara: een ketting met amulet in de vorm van een ramskop. Hiermee kan je het uiterlijk van iemand anders aannemen. Zo heeft hij een aantal van de docenten hun uiterlijk overgenomen tijdens de vorige magische evenementen. De laatste keer heeft de luitenant echter een fout begaan. Zoals bekend is het gebruik van de Haumiciara niet te traceren. Tijdens een les Duistere Materie heeft hij de Haumiciara verhult als een ander object, in de hoop dat leerlingen en andere docenten niet direct het amulet zouden herkennen. De spreuk die hij ervoor gebruikte was -helaas voor hem- wel traceerbaar door het Magisch Uniment. Daarom kunnen wij nu met zekerheid vaststellen dat De Luitenant onder vermomming van het uiterlijk van professor Benfolo de les geeft gegeven en voor de ogen van de leerlingen de zwarte spiegel heeft kunnen stelen om de Dark Triad compleet te krijgen.

De Luitenant wil Morgreth uit hogerland halen om zo zijn Krachten, Uiterlijk en herinneringen te kunnen stelen, zodat de Luitenant zeer krachtig wordt.