fbpx

Wie is Professor Iara Maris?

Heks, onderzoeker, docent, kunstenares

Iara Maris is een nieuwsgierige en stille heks, die afstudeerde aan Aventurialys. Haar observatievermogen is één van haar opvallendste kwaliteiten, en is zeker een belangrijke tool tijdens haar onderzoeksreizen. Ze onderzoekt verscheidene magische wezen, maar heeft een specialisatie op het gebied van waterwezens en zeemeerminculturen. Dit kunnen zowel zee-, meer- als regenwezens zijn. Deze fascinatie was er al tijdens haar schoolcarrière op Aventurialys: daar sorteerde ze zichzelf in de afdeling “in het water”. De octopus is voor haar ook het meest speciale waterdier, waar ze een diepe connectie mee heeft. Dit dier komt vaak voor in haar dromen en begeleidt haar onderweg, wat haar ook deed kiezen om dit beestje voor eeuwig in de vorm van een tattoo op haar rechteronderarm vastgelegd.

Tijdens haar reizen heeft ze heel wat geweldige beesten leren kennen: haar meest glorieuze moment was toen ze contact kon leggen met een Hydrias. Door haar harmonieuze samenwerking met water vond ze manieren om ook deze krachten kan gebruiken in haar magie. Het optrekken van mistbanken en regenwolken vindt ze het leukst, en ze bezoekt vaak verschillende meren en zeeën om ingrediënten te verzamelen voor haar rituelen en spreuken. Hiernaast focust ze zich ook op het lezen van de tarot, het lezen van theeblaadjes en houdt ze ervan om kruiden en kristallen te gebruiken. Ondanks dat ze stil is en zich vaak terugtrekt, deelt ze toch graag haar kennis uit met anderen. Vaak wordt ze op verschillende plaatsen ter wereld gevraagd om samen met een team van magische archeologen opgravingen en onderzoeken te doen, als er op deze plaatsten een magisch (water)wezen werd gesignaleerd.

Doordat haar naam opdook op veel verschillende plaatsen, als gevolg van haar lokale onderzoeken van magische wezens, contacteerde Magical Triangle haar een aantal jaar geleden met de vraag of ze haar kennis met jonge magische mensen wou delen. Verrast en ietwat nerveus om les te geven voor meerdere mensen, stemde ze in. Ze had namelijk al vaker van Magical Triangle gehoord en is zeker een grote voorstander van hun ethiek. Sedertdien vervoegt ze zich vaak bij andere magiërs die tevens gevraagd zijn door het instituut om les te geven. Het werken met andere mensen vindt ze zeer fijn, alhoewel ze nog vaak graag alleen op reis vertrekt.

Thuis

Doorheen haar vele reizen heeft Iara op verschillende plaatsen een soort thuis, maar 2 jaar geleden vond ze een plaats in een klein huisje op de grens met de Magnie-wereld, met een klein tuintje waar ze kruiden en planten kan kweken die handig zijn voor potion en spellbags. Ze leeft er samen met 2 katten en in harmonie met eender welk wezen haar tuin kruist. Soms voegt ze zich onder de Magnie-mensen, maar vaak houdt ze zich stil en rustig in haar huisje. Het is een perfect moment van meditatie en voorbereiding voor een volgende reis. Ondanks dat ze nog vaak haar huis verlaat voor een langere periode, merkt ze dat ze vaker terugkeert naar haar veilige oord.

Haar huis ligt en/of staat vol met schelpen, kristallen, planten, flesjes met tincturen, boeken en kaarten van de magische wereld. Ze heeft een speciaal ventilatieysteem ontwikkelt, waarbij haar huis met een snelle draai van een knop gereinigd wordt. In haar studiekamer heeft ze heel wat wezen op sterk water en opgezette dieren, uiteraard allemaal op een ethische manier verworven.

Sinds kort houdt ze ook meerdere Occya’s in een speciale serre. Deze magische dierensoort is recent ontdekt en vergt nog heel wat onderzoek om erachter te komen hoe deze ontstaat. Gelukkig kunnen deze wezentjes zich perfect zelf beredzamen, zodat Iara met een gerust hart kan gaan reizen eens de tijd weer daar is.

Naast haar katten heeft ze ook een kleine aquarium met 1 goudvis, maar geen gewone vis: het is een kleine bewaker in haar huis die mentaal contact met Iara houdt als ze weg van huis is.

Familie

Iara Maris groeide op in een klein gezin waar ze enig kind is. Haar moeder, Xylona Plante, is afkomstig van een oude tovenaarsfamilie met heel wat kennis over kruiden en planten. Iara was van jongs af aan omringd door planten en insecten, iets wat haar altijd nauw aan het hart zal liggen. Maar de liefde die haar vader, Rowan Maris had voor vissensoorten, had altijd de overmacht. Ze hield ervan haar vader te achtervolgen als die weer eens ging gaan zwemmen in het grote meer niet ver van hun huis. Haar vader kon praten met deze vissen, en zag hij als zijn ware vrienden. Jammer genoeg werd hij door deze praktijken vaak als gek uitgescholden in het kleine dorpje waar ze woonden. Maar dat deerde hem niet, hij was gelukkig met zijn kleine gezinnetje en wist dat zij hem niet bevooroordeelden.

Hoe ouder Iara werd, hoe meer het bij de vader kriebelde om met z’n tweetjes er voor een week op uit te trekken. Toen ze 13 was, gingen ze er samen voor het eerst op uit. Iara’s moeder ging niet mee, want zij was een ware huismus en verkocht kruidentincturen, mengsels, zaden en planten aan iedere heks of tovenaar die er nood aan had. Iara zal haar eerste reis nooit vergeten, en ongetwijfeld is daar het zaadje geplant voor haar immense drang om de wereld te verkennen.

Haar vader is er nu helaas niet meer. Iara onderhoudt een goed contact met haar moeder en diens kant van de familie. De familie aan haar vaders kant is zodanig versprokkeld en verspreid, dat van een band geen sprake is.

Logboek

Professor Iara Maris heeft een uitgebreid logboek bijgehouden over haar avonturen en ervaringen. Lees hier haar logboek.