fbpx

Wie is Xalandra?

Hogepriesteres van de Zonnezusters

Xalandra, de Hogepriesteres van de Zonnezusters is een uitermate krachtige magiër en kunstenares van de Oude magie, ofwel Oermagie.

Waar zij vandaan komt is onbekend, maar haar doelen zijn duidelijk: het terugbrengen van Oermagie en het verdringen van de “nieuwe magie”, ofwel de voor ons bekende magie. Daarnaast is bekend dat ze een portaal wil openen naar Osaris en de grens naar de magnie-wereld wil sluiten.

Ze lijkt geen middelen te schuwen om haar doelen te bereiken en ze is dus uiterst gevaarlijk! Haar krachten bleken ontzagwekkend, want met haar gouden handsieraad blies ze zonder moeite twee magiërs omver. Ook onze bekende spreuken leken weinig effect op haar te hebben tijdens “Beacon of Hope”.

De Zonnezusters

Hoewel de term “Zonnezusters” impliceert dat de leden van dit gilde enkel vrouwelijk zijn, is dit niet het geval. Verschillende magiërs en wezens van alle geslachten kunnen onderdeel zijn van het gilde van de Zonnezusters.

Als Hogepriesteres van de Zonnezusters heeft Xalandra veel macht binnen het gilde. Ze wordt vergezeld door verschillende Zonnezusters die allen zeer vaardig lijken te zijn in de Oude magie. Waar Xalandra gaat, is ook de Uddhari niet ver uit de buurt. Dit vreselijke monster voedt zich met “nieuwe magie”.

De Staf van Xalandra

Xalandra lijkt geen gebruik te maken van een toverstok. In plaats daarvan is ze gezien met een grote staf. Er is niet veel bekend over de Staf van Xalandra. Wel was duidelijk dat het een krachtig wapen is. De metalen staf is sierlijk vormgegeven en is een symbool van de macht van de Zonnezusters.