fbpx

De voorbereidingen waren al enige dagen aan de gang. Professor Iara Maris was als eerste aangekomen op het terrein en al druk in de weer. Tenten werden opgezet met een zwaai van de toverstaf, vlaggen stonden statig op hun palen en de lokalen werden ingericht. De Magische Midweek “Dare to Dream” kwam eraan. Professor Elzevier was gelukkig toch nog op tijd aan komen wandelen vanuit de wouden en dhr. Kik Vors stapte vliegensvlug van zijn bezem na een perfecte landing. Iedere docent droeg zijn of haar steentje bij en al snel lijkt het terrein gereed om leerlingen te mogen verwelkomen.

De ambtenaren van het Magisch Uniment liepen nog een laatste keer een inspectieronde over het terrein om te kijken of alles veilig is en gaven hun goedkeuring. Zeker met de plannen om een extra krachtig schild neer te zetten was er geen mogelijkheid tot kwade interventie. Het moest enkel nog opgeladen worden door de gezamenlijke kracht van de afdelingen.

Maandag

De radio gaf het nieuws van de dag. Er waren verschillende nieuwe producten in de aanbieding, bijzondere nummers worden aangevraagd en gedraaid en het belangrijkste nieuws passeerde de revue: de magische fieldtrips gingen weer van start! Onderweg naar het terrein van Magical Triangle vroeg menig leerling zich af wat hen te wachten stond. Ook de docenten en de magische bewoners van het terrein wachtten in spanning af wat er deze week allemaal voor bijzondere momenten zouden passeren.

Bij binnenkomst werden de leerlingen, sommigen reeds bekend, sommigen nieuw, ontvangen door Professor Benfolo Evil Penstroke en Martijn. De slaapplaatsen waren ditmaal allemaal gemarkeerd met dierenafbeeldingen en deze dieren zouden de magiërs dan ook bewaken tijdens hun nachtrust. Na het ontvangen van enveloppen met persoonlijke doelen werden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om elkaar te leren kennen middels het kennismakingsspel Magical Meetings. Nadat iedereen elkaar uitgebreid heeft kunnen begroeten en bij kunnen praten was het tijd voor de Sorteersessie. “Waar zal ik dit jaar worden ingedeeld?” was de vraag die bij menig leerling leefde. Brimzor, Tundrag, Hydrias en Mahown kregen dit jaar ieder weer een hele sterke groep magiërs! Na de kennismaking met de afdelingen was het tijd voor de eerste les Toverdranken gevolgd door een goede nachtrust na de vele indrukken.

Dinsdag

Het bleek dat de geruchten over ene Seaheart of Siard gegrond waren. Het ontbijt, dat relatief vroeg alweer klaar stond, werd gereed gemaakt dankzij de geweldige inzet van huisgeest Siard. Zijn verschijning, door sommige oplettende magiërs reeds eerder opgemerkt, bleek een zegen en heeft ons de gehele week voorzien van fantastische maaltijden.

Helaas bleek de vreugde van korte duur, want na de les Historie der Magie werd een van de docenten, Professor Iara Maris, hevig bloedend aangetroffen. Ze bleek te zijn aangevallen door de ‘Zonnezusters’. Deze orde van magiërs bleken de ‘oermagie’ als dominante stroom terug te willen brengen. De Zonnezusters bleken al eerder heftige streken op hun kerfstok te hebben gehad, van het afbranden van woningen tot het aanvallen van de Maangiër leerkrachten Iara Maris en Jaella Felida. Gelukkig bleek helende thee en de juiste magische zorg Professor Maris snel weer op de been te helpen.

Professor Iara Maris bleek ernstig gewond

Verschillende lessen volgden de rest van de dag, waarbij de leerlingen vooral heel erg hun best deden op de Duelleerles. Ook Manipulatie der Energie en het ontwerpen van Sigils gingen erg goed. Tijdens de huismeetings waren alle leerlingen van iedere afdeling bij elkaar verzameld om samen op hun eigen wijze het kristal van hun afdeling te voorzien van de positieve energie die nodig was om later gezamenlijk een verstevigd schild om de locatie te bouwen. Iedere afdeling had zijn eigen kristal, in de eigen huiskleur.

Gedurende de magische midweek werden er allerlei initiatieven voor en door leerlingen opgezet en uitgevoerd. Zo kregen alle leerlingen van alle afdelingen een eigen afdelingsbutton, maar ook werden er langzamerhand steeds meer armbanden aangetroffen om de polsen van de jonge magiërs. Er is zelfs een geheim genootschap opgericht!

Duelleren is leuk!

Woensdag

De woensdag ging van start met bijzondere lessen, zoals Duistere Materie, waarbij Professor Benfolo veel van de geschiedenis uitlegde van onder andere de Orbulisk en The Dark Triad. Na de lunch was het wachten op de bijzondere Vliegles van dhr. Kik Vors. Helaas bleek, ondanks de verwoede pogingen van een leerlinge, dat dhr. Vors last had van rillende kikkerbillen. Gelukkig kon zijn les overgenomen worden door twee ervaren studenten en werd er vervolgens een geweldige wedstrijd bezembal gespeeld!

De Summer Solstice viering in de avond was een moment van ontspanning en plezier. Iedereen had zijn beste kleding aan gedaan en zag er prachtig uit! Muziek, zang en dans maakten de avond een geweldige samenkomst waarbij de magische wensen van de leerlingen geofferd werden en uiteraard ook het magische schild werd opgeladen met alle positieve energie van de midweek.

Iedereen droeg de meest prachtige kleding bij de Summer Solstice!

Donderdag

De donderdag ging rustig van start. Sommige leerlingen waren nog moe van de afgelopen nacht, maar niets is beter om mee wakker te worden dan een les Mythologische Wezens. Ook Kruidenkunde, diep in de bossen, was weer leerzaam. Vele leerlingen waren ook onder de indruk van de nieuwe les Magische Gebaren.

Hoewel het een rustige dag leek te worden bleek het helaas toch anders te verlopen. Aan het einde van de dag, tijdens de les Astronomie klonk een schreeuw door het bos! De leerlingen renden naar de velden en zagen een boosaardig tafereel: een gevecht tussen Professor Benfolo en de duistere Luitenant Salar Graïyen, die de eerdere jaren ook al onrust had gestookt! Helaas bleek de kracht van De Luitenant te groot en werd Professor Benfolo verslagen en ontvoerd naar een onbekende locatie…

Vrijdag

Na onderzoek bleek dat het magische schild dat de omgeving had moeten beschermen was gesaboteerd door Lorelei, een aanhanger van de Zonnezusters. Ze bleek gemanipuleerd te zijn door de Luitenant die met haar gecommuniceerd had via verborgen berichten. Het gele kristal van Brimzor was verwisseld door een krachteloos wit kristal. De volgende ochtend werd het verwisselde kristal van Brimzor teruggevonden bij het communicatiemiddel van de Maangiërs, de Maangiër Pilaar.

Gedurende de week konden de leerlingen op allerlei manieren punten verdienen voor hun afdeling. Zo waren er punten verdiend door spellen te winnen, maar ook door goed op te letten tijdens de lessen en door opdrachten te vervullen. Uiteindelijk was er een gezamenlijk moment op de vrijdag, waarbij alle punten eindelijk opgeteld werden en er bekend werd gemaakt welke afdeling dit jaar met de eretitel van Winnend Huis naar huis mocht gaan. Hydrias was de gelukkige winnaar en met een grote groepsknuffel werd dat gevierd!

Ondanks het verlies van een van de professoren kon de rest van de week goed worden afgesloten. De leerlingen hebben hun diploma’s in ontvangst mogen nemen en hebben gelukkig veel positieve herinneringen kunnen vastleggen alvorens ze weer richting hun eigen woningen gingen.

Terugkijkend op de Magische Midweek bleken er vele kleine voorvallen geweest te zijn. Er zijn cryptische berichten gevonden, bijzondere objecten en vreemde boodschappen die achteraf van Salar Graïyen bleken te zijn. Ook de Zonnezusters bleken actief bezig te zijn geweest om informatie te verzamelen over alle leerlingen, leraren en de magische bewoners. Gelukkig hebben de leerlingen, naast het behalen van hun persoonlijke doelen gedurende de week, oplettend gereageerd en het kwaad zo goed mogelijk buiten de deur gehouden. Zij hebben zeker niet stilgezeten. Van het opheffen van vloeken, het genezen van wezens, het verjagen van weerwolven en het maken van magische bezems tot het terughalen van leerlingen uit de dood: het was met recht een magische midweek te noemen!

Het is nu enkel hopen dat Professor Benfolo ongeschonden weer terug kan komen…

De magische wouden rondom het terrein

The KnOWLedge

Uiteraard was er ook veel nieuws tijdens de dagen. Lees er ook alles over in The KnOWLedge!