fbpx

Kennis is macht

Hoe meer we leren, hoe meer we doorhebben wat we eigenlijk nog niet weten. Er zijn talloze onderwerpen te vinden waar jarenlange studies naar gedaan kunnen worden. Een aantal van deze onderwerpen hebben hun weg gevonden naar de lessen van Magical Triangle. Het aanbod is dan ook groot en groeit steeds verder. Over alles is wel iets bijzonders te vertellen en dat doen we dan ook! Tijdens onze evenementen leer je veel over deze speciale onderwerpen.

Duistere Materie

De magische wereld bestaat uit heel wat soorten magie en energie. Wij geloven niet in pure witte of pure zwarte magie, maar wel in magie die door de intentie van de gebruiker lichter of duisterder kan worden. Immers zijn wij allemaal een vorm van grijs, een combinatie van lichte en duistere kanten. Vanuit dit idee komt ook deze les. Het is belangrijk te leren over objecten, vormen van magie, wezens en documenten die vanuit een duistere optiek werden ontworpen of vorm gegeven. Het volgen van deze les zal je helpen om duistere intenties te herkennen, en hoe hiermee het best om te gaan. Professor Benfolo Evil Penstroke kwam op zijn pad heel wat objecten en magie tegen in verschillende gradaties van duisterheid, en deelt in deze les zijn expertise met de klas.

Innerlijke Intuïtie

Elk levend wezen heeft wel een vorm van innerlijke intuïtie, een manier om innerlijk te zien en van daaruit te handelen. Intuïtie is een vorm van stilstaan, voelen, ervaren en zo tot een andere vorm van kennis te komen, anders dan kennis die je verwerft vanuit het rationeel denken. Deze les leert je op een andere manier naar jezelf te kijken, om letterlijk binnenin jezelf te treden, door middel van rituelen, meditatie, samenkomst, en het delen van stukjes van jezelf met elkaar. Immers is het voeden van jouw innerlijke intuïtie een krachtig hulpmiddel om te gebruiken op jouw pad. Deze verandert ook steeds, beïnvloedt door jouw ervaringen en jouw omgeving. Vandaar is het slim om deze les te blijven gebruiken, ook al zit je niet op de schoolbank! De verscheidene docenten aan Magical Triangle tonen elk op hun manier hoe je je innerlijke intuïtie kan voeden.

Manipulatie der Energie

De wereld om ons heen bestaat uit verschillende soorten energie, die we kunnen gebruiken, begeleiden en aanpassen. Magische energie is een heel bijzonder iets, en het beter leren gebruiken is een enorme meerwaarde voor elke magiër. Je kan deze energie namelijk overal om je heen vinden, nauwelijks of zelfs onzichtbaar. Een groot misverstand binnen de magie is dat we extra materie kunnen creëren, maar niets is minder waar. De wetten van de magie zeggen dat wat we toveren, ergens anders vandaan komt. In deze les leer je hoe je magische energie en materie kan manipuleren en gebruiken in je magische praktijk. Professor Benfolo Evil Penstroke zag op zijn reizen heel wat verschillende manieren van Manipulatie der Energie, en geeft daardoor met plezier deze les aan menig leerlingen.

Helende magie

Iedere magiër komt wel in aanraking met pijn, obstakels, blokkades, trauma’s… dat is deel van ons levenspad, maar we kunnen wel leren hoe we aan de hand van helende magie dingen draagbaar kunnen maken, en kunnen omzetten in iets positiefs. Gedurende de lesweken van Magical Triangle komt dit onderwerp op vele manieren aan bod, zowel in lesvorm als buiten de lessen om. Denk maar aan rituelen die we samen voeren, om samen sterker uit een moeilijke situatie te komen. Of je leert elixirs te maken, die je kan aanwenden als je medestudenten in gevaar zijn. We willen altijd de ruimte bieden en maken om heling en de manieren waarop je dit kunt toepassen, te tonen ent e delen. Elke professor op Magical Triangle kent wat van helende magie en staat voor iedere student klaar om te helpen – maar ook om van de studenten wat te leren!

Magische Symbolen

Met één symbool kan een volledig verhaal worden verteld. Symbolen staan voor organisaties, personen, geloof, intentie en magie. Denk maar aan alchemiesymbolen, sterrenbeelden, magische symbolen zoals het pentagram… en zelfs het symbool van Magical Triangle! Het leren kennen van deze symbolen helpen je deze beter te begrijpen en te herkennen op jouw pad. Daarnaast kan je zelf symbolen leren creëren, die jouw intentie omzetten in magie, maar dit wordt verder onder de loep genomen in de aparte les “Sigil ontwerpen”.  Deze les is dus een combinatie van taal, geschiedenis en magie, en wordt door de verscheidene docenten van Magical Triangle opgebouwd.

Mythologische Wezens

We zijn niet de enige soort op deze wereld. Naast ons bestaan er tal van andere wezens, uit verschillende leefgebieden, met verschillende manieren van leven. Sommigen zijn vaak te zien onder ons, anderen houden zich liever verstopt. Er bestaan nog heel wat mysteries omtrent mythologische wezens, alsook misconcepties, en het is belangrijk te leren over deze wezens zodat je weet wat je kan doen als je deze wezens ontmoet. Want weet, dat er ook gevaarlijke wezens bestaan die je beter ontwijkt! Professor Iara Maris is een onderzoeker van magische wezens, met een specialisatie in waterwezens, en werd door Magical Triangle gevraagd te helpen in het onderwijzen in dit thema. Professor Benfolo Evil Penstroke kwam tijdens zijn reizen in aanraking met meerdere magische wezens en helpt ook bij deze lessen.

Krachtdieren

De mensheid leeft al eeuwenlang samen met dieren. Het dierenrijk is zo groot en divers, en elk dier heeft wel een eigen boodschap aan ons gericht. Onze voorouders erkenden de wijsheid en kracht van dieren, en leefden in harmonie met hen samen. Nog steeds brengen dieren ons boodschappen en begeleiding, in dromen of in het echte leven. Een ontmoeting met een dier kan je wijzen op bepaalde vaardigheden die je kunt ontwikkelen, een herinnering aan jouw innerlijke kracht en welke richting je op kan gaan. Deze les exploreert de verscheidene boodschappen die verschillende dieren kunnen brengen, van de kat tot de uil tot de octopus, maar helpt jou ook te begrijpen wat dieren jou kunnen leren. Met deze kennis kun je ook bij jezelf nagaan, welke dieren in jouw leven jou willen en kunnen begeleiden. Professor Iara Maris studeerde af aan Aventurialys, waar vooral kennis omtrent dieren en magische wezens wordt gegeven, en geeft daardoor met veel liefde en expertise deze les aan de klas.

Toverdranken

Een belangrijk onderdeel van de magische praktijk is het maken van toverdranken. Het kunnen bottelen van verscheidene eigenschappen, om later te kunnen gebruiken, is een ware kunst die ook bij Magical Triangle onderwezen wordt. Toverdranken kan breed gezien worden: vloeistoffen, oliën, maar ook bepaalde vaste stoffen vallen hieronder. Een breed gamma aan kruiden, planten, edelstenen, etherische oliën gecombineerd met jouw eigen magie en intentie kunnen de krachtigste toverdranken creëren, die mogelijks je leven kunnen redden later op jouw pad. De verscheidene docenten van Magical Triangle werken samen aan het opstellen van interessante lessen binnen dit vakgebied.

Kruidenkunde

De natuur biedt ons vele giften, in de vorm van bomen, planten en kruiden die elk hun eigen magische en medicinale eigenschappen hebben die we kunnen gebruiken. Doorheen de geschiedenis kregen vele planten ook hun eigen verhalen en symboliek toegewezen. Het leren kennen van deze wereld zal vele nieuwe deuren voor je openen. In deze lessen gaat de klas de natuur in, om daar de natuur onder de loep te nemen. Soms worden speciale kruiden en planten meegenomen naar de les om hierover te vertellen. Professor Johan Elzevier en professor Jaella Felida zijn beiden naast hun hoofdberoep ook enorme kruidenwetenaars, en delen met liefde deze kennis met de leerlingen, tijdens een wandeling in de frisse buitenlucht.

Duelleren

Magie wordt geleid doorheen ons lichaam, en een toverstok of je hand kan deze magie de wereld in sturen. Duelleren gaat een stap verder, een krachtmeting om te kijken wie elkaar kan verslaan. Dit gebeurt al eeuwenlang, in zowel vriendschappelijke, als wedstrijd- als gevechtsvorm. Duelleren volgt het principe van B.E.S.T.: Beheersing van toverspreuken – Energieomzetting – Strategische bepaling – Techniektoepassing. In deze les worden deze vier aspecten onder de loep genomen. Verschillende toverspreuken (met de juiste woorden en toverstokbeweging) worden aangeleerd of opgefrist, waarna deze geoefend worden in de klas. Daarna gaat de les over tot het losgelaten worden in een bepaald gebied, waar de leerlingen leren duelleren tegenover docenten.  

Bezembal

Eén van de meest bekende sporten in de magische wereld is Bezembal. Samen sporten stimuleert samenspel, samenwerken, en zet jouw fysieke energie om in groepsgevoel. Ideaal om even stoom af te blazen en alles van je af te gooien! Samen zetten we een speelveld af en verdelen we ons in twee teams, nemen de bezem ter hand en spelen een partijtje Bezembal. We houden natuurlijk rekening met ieders fysieke grenzen!

Vliegles

De bezem is een geliefde manier van transport onder de magiërs. Echter is dit iets dat je ook onder de knie moet krijgen, vandaar dat Magical Triangle ook de ruimte biedt om te leren vliegen op jouw bezem! Magical Triangle zorgt voor geschikte buitenruimte om voldoende plaats te hebben om dit te oefenen. Voor dat je het weet, is ook het luchtruim voor jou geen onbekend terrein meer! Helaas kon de docent Vliegles, professor Kik Vors, door verscheidene omstandigheden al meerdere lessen niet op komen dagen. We kijken daarom ook met enthousiasme uit naar zijn volgende Vliegles!

Historie der Magie

De maatschappij der magiërs bestaat ontelbaar lang, en heeft uiteraard een rijke geschiedenis achter de rug. Een geschiedenis waaruit we kunnen leren, en deze kennis gebruiken we om onze huidige levens beter te begrijpen, maar ook om lessen te trekken uit het verleden. In dit vak komen zowel de lichte kanten als de duistere kanten aan bod. Het heeft immer geen zin om het verleden te verbloemen. In Historie der Magie staan we stil bij de verschillende tijdslijnen, oude magie en nieuwere magie, onderwezen door verscheidene professoren van Magical Triangle.

Klassieke Geschriften

In de magische wereld kan je tal van teksten en documenten vinden, in verschillende talen en codes. De les Klassieke Geschriften staat hierbij stil, hoe teksten zijn opgesteld, hoe codes ontstaan, hoe je bepaalde cryptische talen kan ontcijferen, hoe je zelf een verborgen boodschap kan opstellen… daarnaast worden oude uitgestorven talen onder de loep genomen. De les kan ook heel praktisch zijn, zoals het cursief leren schrijven met ganzenveer en inkt. De heer Martijn leent zijn uitgebreide kennis over codetaal uit in deze les, en de andere professoren helpen deze les te dragen.

Griekse Mythologie

Verhalen uit de mythologie kunnen ons veel leren. Ze behandelen verscheidene thema’s die je vanuit jouw eigen ervaring kan bekijken, en ze tonen ons moraal, ethiek, lessen maar het zijn ook gewoon mooie verhalen. Professor Jaella Felida heeft een zwak voor de verhalen uit de Griekse Mythologie, en neemt graag de tijd met leerlingen om deze door te nemen en te bespreken op een grasveld met een dampende kop koffie.

Magische Gebaren

Sommige magiërs gebruiken geen toverstok, maar hebben de kunst van handgebaren verfijnd. Zo ook professor Jaella Felida, die met vingervlugheid haar spreukenarsenaal uitvoert. Verder kan je met handgebaren ook volledige gesprekken voeren, of een simpele boodschap naar iemand sturen. Professor Jaella Felida neemt graag de tijd om in kleine groepjes deze handgebaren aan te leren, en zo deze kunst door te geven aan menig andere magiërs.

Magische Objecten

De kans is groot dat je zelf al in aanraking bent gekomen met magische objecten. De magische wereld is er vol van, maar er is ook nog best wat onwetendheid omtrent deze spullen. Sieraden met magische doeleinden, muntstukken die je beter niet zo maar aanraakt… magische objecten kunnen nuttig maar ook gevaarlijk zijn. Daarom vinden we het belangrijk om deze kennis door te geven, maar ook om van de leerlingen te leren omtrent de speciale objecten die zij al op hun pad vonden. Magical Triangle is de perfecte plek om van elkaar te leren, en de professoren staan klaar om het gesprek rond dit onderwerp aan te gaan met de klas.

Tarot en Orakel

Het leggen van tarotkaarten bestaat al honderden jaren, en wint tegenwoordig steeds meer aan populariteit. Dit systeem van kaarten met tal van symbolen en betekenissen, zorgt voor een heel uitgebreide en persoonlijke lezing. Het vertrouwd raken met de kaarten kan een lang proces zijn, maar het blijft een heel aangename manier van “voorspellen”. Hetzelfde geldt voor orakelkaarten, die geen vast patroon volgen zoals tarot. Professor Iara Maris oefent graag met de kaarten samen met de leerlingen, en durft hier en daar wel eens een orakelkaartje als hulp tevoorschijn te toveren.

Tovertekenen

Tekenen lijkt misschien niet het meest magische vak, maar daar is professor Iara Maris het niet mee eens. Tekenen leert je de wereld om je heen anders te bekijken en leert je magie en intentie op papier om te zetten. Daarnaast is het ook handig om schetsen in je eigen logboeken te kunnen bijhouden. Als onderzoeker van magische wezens dient Iara als geen ander snel een schets op papier te toveren eens ze een dier heeft gespot, en daarom kan je naast tekenen op je eigen tempo ook leren snelschetsen tijdens deze lessen.

Maanmagie

De maan wordt al eeuwenlang bewonderd om haar mysticisme en schoonheid. Dit hemellichaam heeft een grote invloed op onze wereld, en je kan je magie er ook op afstellen. Er bestaat zelfs sinds oudsher een gilde die met maanmagie werkt, de Maangiërs. De magische eigenschappen van de maan, de nacht en de maanstanden worden in deze les overlopen. De maan heeft een invloed op onze oceanen, maar ook op ons lichaam, dus de cyclus van de maan meevolgen kan heel wat voordelen voor jou meegeven. Deze les wordt verzorgd door professor Iara Maris.

Astronomie

Het hemelrijk bevat vele mysteries en wordt al eeuwenlang bestudeerd door astronomen. Zij bekijken hoe het heelal, de sterrenstelsels, de planeten en de vele manen precies in elkaar zitten. Ze volgen deze patronen en houden fenomenen die buiten de atmosfeer van onze planeet in de gaten. Let wel, astronomie is niet hetzelfde als astrologie! Professor Jaella Felida maakt hier snel duidelijkheid in: zij is astronome, geen astrologe. Astrologie is een vorm van waarzeggerij, Astronomie is een wetenschap.

Pendelen

Wil jij inzicht verkrijgen in je levensloop, dan kan de pendel kan antwoord geven op jouw vragen. De pendel werkt vanuit onbewuste trillingen die signalen doorgeven via jouw hand, waardoor de pendel in beweging komt. Deze bewegingen kun je als een ‘ja’-, ‘nee’- of ‘misschien’-antwoord zien. Wanneer je goed oefent geeft de pendel jou inzicht in je leven. Hoe de pendel reageert is ook voor iedereen persoonlijk, en daarnaast is de pendel ook een handig klein ding om overal mee naar toe te nemen. Verscheidene docenten begeleiden jou graag in het ontdekken van deze vorm van waarzeggerij.

Runen