fbpx

Op een mooie avond in september reisden leerlingen van verschillende toverscholen af naar “Waar het begin begon”, een oud weeshuis  dat op de grens tussen de Magnie- en de Magische wereld staat. Er waren bijzondere ontmoetingen, veel nieuwe mensen leerden elkaar kennen, daarbij kreeg iedereen ook een geheime opdracht waaraan ze konden werken.  De enthousiaste leerlingen waren vanaf het eerste moment al aan het genieten van de fijne sfeer. Niemand was zich op dat moment bewust dat het kwaad al had toegeslagen en reeds was geïnfiltreerd. Het schild om het terrein heen was al direct aangetast door iets of iemand van binnenuit. Een nieuwe poging het schild te repareren werd abrupt verstoord en zo kon het duister naar binnen sluipen zonder dat men het doorhad.

Wie heeft zo’n krachtig schild kunnen doorboren, en waarom was er niets vreemds te zien?
Er werd iets gefluisterd over een vreemde ketting,  een amulet. Maar meer ook niet.

De sorteerceremonie  is een mooi ritueel om de leerlingen hun afdeling te geven voor dit jaar.  Ieder jaar worden de leerlingen opnieuw gesorteerd, want iedereen hun denkpatroon en handelen verandert met de tijd. Tevens is het vaak beter om andere mensen in een andere afdeling  te leren kennen, die jou kunnen helpen een andere weg in te slaan, of je juist helpen het juiste pad te vinden. Tijdens deze sorteersessie bleek Anastasia te zijn verdwenen.  De gehele groep ging naar haar op zoek, na de gebeurtenis van de laatste fieldtrip was dit geen goed nieuws. Een tocht in het duister, sporen van gesleep.  Ze is meegenomen…  een flits tussen de bomen van fel licht  maakte een einde aan alle onduidelijkheid.  Een grote gedaante hield Anastasia omhoog. Nog net op tijd kon de groep terugkeren naar de veilige omgeving van het weeshuis. Verward door het schouwspel dat in het bos te zien was, kwamen ze terug.  Hector kwam de hoge ijzeren trap af, met een brief in de handen. Een brief met een vreemde taal een brief met een aanlokkelijke opdracht.  Een brief van Morgreth. 

De docenten gaven aan dat het beter was om bij elkaar te blijven, de beveiliging aan te sterken en het programma van het weekend te volgen, zodat er niet nog iemand meegenomen zou worden. Een aantal leerlingen gingen tot laat door met het vertalen en onderzoeken van hun persoonlijke opdracht, want deze bestonden uit puzzels en raadsels, waarbij je zaken kon ontcijferen maar ook leerde samenwerken. Alleen de grote vraag was: was iedereen wel te vertrouwen? Er ging namelijk een gerucht rond dat er onder de leerlingen weerwolven en Morgrenaars (aanhangers van Morgreth) aanwezig waren.   

De volgende ochtend werden er lessen gegeven zoals “Schrijven Met Een Ganzenveer “door Benfolo Evil Penstroke, waarbij men leerde om te gaan met losvloeiende inkt en hand-oog-coördinatie. Daarna kregen ze in een rijkelijk gedecoreerde tent les over “Mythologische Wezens” door professor Hector Pecus. Een uitgebreide uitleg over de afdelingen en de krachtdieren die symbool staan voor elke afdeling, kwam aan bod.
Ook kwam Iara Maris, een onderzoekster van fabeldieren, de les binnen met een gemummificeerde meermin, die de leerlingen meteen konden onderzoeken.  Doorheen de dag kregen leerlingen de tijd om aan hun persoonlijke doel te werken. Hierdoor ontstonden kleine groepjes die complottheorieën bedachten, hun medestudenten verdachten, maar ook juist elkaar hielpen en probeerden om de handen in een te slaan tegen het kwaad. Een les “Toverstok Duelleren” werd in gelast om de leerlingen spreuken aan  te leren , om zich te verzetten tegen de duisternis.  Daarna volgde een krachtmeting in de vorm van een spel, waarbij diverse vaardigheden op de proef werden gesteld. Iedere afdeling kon punten verdienen.

Na het diner was het tijd voor les “Toverdranken”, in een grote tent waar heel veel gietijzeren ketels en toverdranken klaar stonden. Een geneeskrachtige toverbol werd gebrouwen om energie en rust te verkrijgen. De les “Kruidenkunde “van professor Johan Hendrik Elzevier werd verstoord. Harde knallen vanuit de duisternis en gedaantes gehuld in zwart doemden uit het niets op. Er werd aangevallen! Net op tijd konden de leerkrachten samen met de leerlingen de figuren buiten de beschermende koepel verbannen en ernstig verzwakken. Samen sloten ze de beveiligde koepel en werd de nachtbewaking ingesteld  waardoor iedereen veilig kon gaan slapen.  Halverwege de nacht hoorde men een ijzige gil, en het verstijfde lichaam van de bewaker lag op de grond.  De professoren hebben hem die nacht afgevoerd.  Er schuilt nog iets in het duisternis, maar wat dat is tot op heden onbekend. Een ding is vrijwel zeker, Morgreth zal met zijn manschappen wederkeren…

De laatste ochtend stond “Innerlijke Intuïtie” en “Manipulatie Der Energie” op het programma, twee fascinerende onderwerpen die meer was dan enkel een theorieles. Deze lessen speelden heel sterk op het gevoel van alle leerlingen, die diep onder de indruk waren na verloop van de les. Als laatste kwam “Waarzeggerij in de vorm van Pendelen” aan bod.  Alle lessen zorgden uiteindelijk voor een grote verandering binnenin de leerlingen: het heeft ze veranderd, het heeft ze inzicht gegeven. 

Na de afsluitende ceremonie, kon iedereen afscheid nemen van elkaar en ging iedereen huiswaarts.  Met een fijn gevoel, een ander inzicht en met nieuwe vrienden.