fbpx

Het was nog even spannend, zo aan het begin van de dag. Wat zou het weer gaan doen? Gelukkig gaf de glazen bol een mooie heldere lucht aan en zou het ook aan warme zonnestralen niet ontbreken. De magische Piquenique van Magical Triangle zou vandaag plaatsvinden! Een mooie en magische bijeenkomst, met veel lekkere hapjes en drankjes, midden in de prachtige natuur.

Professor Benfolo, professor Felida en vuurmeester Martijn waren bijna tegelijkertijd met de andere gasten aangekomen op de locatie. Na elkaar uitvoerig begroet te hebben hielpen Galahad, lady Duvine, Alexander Hart, lady Park, Astoria en Alex Newing met het zoeken naar een mooi plekje aan de bosrand, uitkijkend over een mooi veld grenzend aan de heide. Iedereen had lekkers meegebracht in mandjes, tassen en op schalen. De geuren waren werkelijk heerlijk!

Binnen een paar minuten werd een mooi en knus plekje getoverd. De tent, stoeltjes en de tapijten verschenen en de welbekende Magical Triangle vlaggen maakten het geheel af. Met de mooie omgeving om ons heen ging de Piquenique van start!

Allerlei bijzondere gerechten stonden op het kleedje voor ons. Onder andere een overheerlijk hartig picknick brood, handgemaakte cupcakes in vrolijke kleuren, heksenketeltjes met heerlijkheden, toverflesjes met magische drank, heerlijke chocoladebroodjes, koekjes en zelfs een eenhoorn taart stonden om ons heen. De gerechten waren werkelijk een genot om te proeven en alles smaakte heerlijk!

De aanwezigen lieten het eten rustig zakken terwijl er gezellig met elkaar gepraat werd. Er werd gesproken over recente avonturen, even kort geoefend met spreuken en daarna was het tijd om samen een spelletje Snuffelpups te spelen. Dat is het magische spel waar Weerwolven van Wakkerdam op gebaseerd is. Zowel de leerlingen als de docenten bleken verrassend listig te zijn in dit slimme spel van streken, raadsels en bedrog. Bij het eerste potje hebben de wolven het magische dorp verslonden, maar de rondes erna heeft het kwaad geen kans gehad en werden de Snuffelpups verdrongen.

Zo voltrok de dag zich in gezelligheid en met lekker eten. Toen was het ook weer tijd om in te pakken en weer naar huis te gaan. Nog vlugger dan het verschenen was, was de tent ook weer verdwenen. En ook de kleden maakten weer plaats voor het ongerepte gras. Zo verdwenen de magiërs weer, op zoek naar nieuwe avonturen en meer magische momenten.