fbpx

Laat de energie stromen

Magisch gereedschap

Een gereedschap of instrument om de energie gericht op één plaats te krijgen. Hoewel de magische energie door jouw lichaam stroomt en je ook heel veel kunt doen zonder de staf, is het voor onze evenementen aan te raden een houten staf mee te brengen. De Magische Energie komt met een staf vervaardigd uit echt hout of andere natuurlijke producten, beter tot zijn recht. Hoe minder synthetische producten zoals lijm uit een lijmpistool, glitter of verf er aan is toegevoegd hoe beter. Hoe kom je aan een staf van echt hout? Je naar een houtdraaier of toverstafmaker gaan die voor jou een toverstaf met de houtsoorten in elkaar draait. Of ja kan het zelf proberen, echter is dit wel een vak op zich! Er zijn ook houtdraaiers die een aantal toverstaffen in hun assortiment hebben waaruit je kunt kiezen.

De simpelste en goedkoopste oplossing is om naar het bos te gaan. Zoek van te voren uit welk houtsoort het beste bij jou past en zoek daar een tak van. Je kunt bijvoorbeeld letten op je geboortejaar, maar ook wat voor persoonlijkheid je hebt. Het kan ook zijn dat je je laat verrassen in het bos. Het kan gebeuren dat je niet meteen de juiste tak vindt. Begin daarom vroeg met zoeken, dan is de kans groter dat je iets vindt en kan de staf jouw energie voldoende aannemen.

Je kunt een tak nemen die op de grond ligt of een tak afzagen. Bij dit laatste is het van belang dat je de rest van de boom niet schaadt.  Vraag jezelf af: “Kan ik deze tak echt gebruiken, of wil ik enkel de tak omdat die mooi is?”. Een tak hoeft niet altijd op het eerste gezicht mooi te zijn, of te voldoen aan jouw eisen.  Immers kiest de staf jou…

De tak moet je in de meeste gevallen een maand laten drogen. Wanneer de tak is afgezaagd, kun je deze in het begin vaak ook nog buigen en vormen naar hoe je het zou willen. Wanneer de tak droog is, kun je het zo laten, of je kunt het gaan bewerken door het te schuren en te graveren naar de vorm die je wilt.  Ook kun je er edelstenen aan toevoegen.  Echter is wat ons betreft ‘less is more’. Er zijn verschillende rituelen waarbij je de toverstaf kunt inwijden, lees deze goed en kies diegene die bij jou past.

Laat de energie stromen!

Gebruik

De staf moet goed aanvoelen en bij je passen.  Jij vind de staf niet, hij vind jou, ook al denk je dat jij hem gevonden… De staf geleid de magische energie  naar een gericht punt.  concentreer je goed.   wat bijvoorbeeld een goede oefening is is dat je met je toverstok arm de punt van de staf in de hanpalm recht.  concentreer je om je eigen energie die je vervolgens mentaal  door de toverstok heen laat vloeien.  Als dit lukt kun je een tinteling, warme of iets anders ervaren.  Bij iedereen is dit persoonlijk.

Historie

Het is goed wanneer je een staf maakt, koopt of krijgt dat deze bij jou past. Niet alle staffen zijn gemaakt van enkel hout, soms zijn er elementen als stenen of kristallen aan toegevoegd,Een lederen koord als handvat of koperen draden om de energie beter te laten geleiden.  Het kan ook zijn dat een staf een andere basis heeft zoals metaal, glas, steen, bot of gewei.  Elk materiaal brengt een eigen energie mee, het is dan ook niet per definitie dat je maar één in bezit hebt. echter is het uiteraard wel zo dat je er maar één tegelijk kan gebruiken.