fbpx

Tijdens het Magische Weekend “The Spirit Awakens” was er een pittige les bezemsteelvliegen gepland. Echter door een zware storm was onze vaste docent verhinderd en moesten wij als organisatie uitwijken naar een andere les. Diverse scholen hebben toen aangegeven dat ze hun leerlingen wat kruidenkunde wilden bij brengen. Zo kwam er een functie kruidenwetenaar vrij waarop men kon solliciteren. Op de vacature waren twee aanmeldingen, waarvan één ons zeer geschikt leek. Uiteindelijk was onze gastdocente Jaella verhinderd in verband met de uitreiking van haar prijs “De Welwitschia Award”. Zo’n bijzondere prijs in ontvangst te nemen is een grote eer en daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. Helaas kwamen wij wederom zonder docent te zitten voor dit kruidige vak. Dhr. Elzevier was zo fantastisch om alsnog na zijn afwijzing een les kruidenkunde op zich te nemen maar moest zich op korte termijn nog wel even inlezen, omdat dit niet het vakgebied is waar wij normaal in thuis is. Echter had dhr. Elzevier een zeer interessante les voorbereid waarbij de leerlingen veel kennis konden opdoen. Helaas werd zijn les tweemaal verstoord en uiteindelijk gecanceld door omstandigheden waar wij momenteel niet over kunnen uitwijken. Er was zelfs op het weekend een petitie gestart door de leerlingen, om een les kruidenkunde te krijgen van dhr. Elzevier. Prof. H. Pecus en dhr. Penstroke voelden de enthousiasme en teleurstelling van de leerlingen en hebben oprechte excuses aangeboden aan dhr. Elzevier. De twee heren hebben dhr. Elzevier voorgesteld om in hun plaats een les te verzorgen tijdens de afwezigheid van Jaella, die de avond van haar uitreiking op een onverklaarbare wijze onwel was geworden. Dhr. Elzevier heeft al diverse lessen gegeven en was zeer tevreden met deze oplossing. Dhr. Elzevier heeft inmiddels ook weer zijn oud vak opgepakt, namelijk Historie der Magie.