fbpx

We zijn al enige tijd verder en nog steeds betrap ik mijzelf op de vraag; “Is het al september!” Ik kan niet zeggen dat ik er alweer zin in heb, want het enthousiasme wat ik na dit evenement mee naar huis heb mogen nemen is simpelweg nooit weg geweest!

Afgezien van het feit dat de sfeer en setting betoverend goed was (de superrealistische mermaidmummy, de gietijzeren ketels bij toverdrankles, de kruiden en boeken en het lesmateriaal in de lerarenkamer en lestenten.. hou op met me, hoor) waren ook de leraren geweldig goed in hun rol. En om het plaatje compleet te maken waren ook mijn medeleerlingen absoluut briljant.

In veel van de reviews kun je terug lezen over hoe leuk en gezellig iedereen was, maar het mag wel even expliciet benoemd worden hoe hard we allemaal gelachen hebben om de meest grappige blunders waar we zelf nog het meeste verantwoordelijk voor waren. Van het vergeten van een belangrijke spreuk op een cruciaal moment (of zelfs je eigen ‘naam’ per ongeluk verkeerd hebben), tot het jezelf voorbij bluffen terwijl je belangrijke informatie van een medestudent probeert los te peuteren.. oeps! De goedgehumde leerlingen die vol passie en humor alle mysteries wilden oplossen en hiervoor de handen ineen sloegen… way to go, everyone!

Toen ik driehonderd jaar geleden met mijn zaklampje stiekem in bed (way past my bedtime) voor het eerst Harry Potter aan het lezen was, heb ik mij altijd afgevraagd hoe het zou zijn om naar een toverschool te mogen gaan. De Brimzor die mij een toverstok leende toen de mijne brak, de mede studente die mij een dasje uitleende zodat mijn outfit écht af was, en de twee weerwolven waarmee ik een kamer deelde, die had ik allemaal nooit zelf kunnen bedenken. Ik ben er dat weekend achter gekomen wat magie is, en ik kan niet wachten tot het weer zover is!

Rosalée Duvine