fbpx

Wie is Athébaldus Franikher?

Tovenaar, docent, onderzoeker, duellist

Magiër der Elementaire Kunsten, gespecialiseerd in de huizende magie van het Hemelgewelf. Meester in manipulatie van Elektrostatische Ontlading. Zo wordt Athébaldus Franikher officieel genoemd, na het het Duel van Kathreftis jaren terug. Deze titel werd hem gereikt door De Collège Des Arts Magiques.

Het Duel van Kathréftis (Oud-Grieks voor spiegel) is de strijd tussen Maelolov Vas’la en Athébaldus. Athébaldus kon uiteindelijk met de Donderslag (zijn stok) hem in de spiegel opsluiten – en heeft toen de spiegel in stukken geslagen. Die heeft Benfolo later weggestuurd/ verspreid. Maar voor dat gebeurde werd één scherf gevonden door een duistere handlanger, …

En wat hierna gebeurde zal zich over een aantal jaar vertellen door het boek dat de heer Chibouk aan het schrijven is.

Toverstaf

Thunderclap Ookwel Donderslag. De eerste toverstok van de magiër Athébaldus. Gesneden uit de bast van een hulstenboom die driemaal door bliksem was ingeslagen. De stok is altijd geladen met elektrische energie en kan daarom geen kern verkrijgen. Dit maakt de toverstok enorm krachtig maar ook wild en destructief. Zonder discipline kan de stok alle energie van de gebruiker wegnemen. Zijn eerste zwiep met de Donderslag kostte iemands oorlel.

Benfolo is altijd een tikkeltje jaloers op de Donderslag. Omdat de toverstok nog altijd veel sterker is dan zijn op maat gemaakt staf van ebbehout en bloedhout. De staf die Benfolo vernoemd heeft als ‘Elementalis’ naar Athébaldus zijn tweede toverstok. Dit omdat hij ‘Donderstraal’ te doorzichtig als naam vond.

Elemens is de staf die Athébaldus kreeg bij zijn inwijding als leraar op de Collège Des Arts Magiques. Een goede staf van rozenhout en Kersenhout. Hoge schaal en veelzijdig type, krachtig genoeg voor de spreuken van het lesmateriaal, en krachtiger dan welke staf een leerling ook aan kan komen. Uitstekend voor duellering, met als voordeel dat de staf verwondingen sneller heelt, en gemakkelijk te onderhouden is. Magie kan eenvoudig worden gecontroleerd en gedoseerd.

Thuis

Athébaldus woont nu in het verre buitenland op een rustige plaats.