Mythologische Wezens

Mythologische Wezens

door Prof. Hector Pecus

In de wonderlijke wereld van de wezens maken we een verschil in gradatie van ongevaarlijk tot zeer gevaarlijk. Er zijn in totaal 18 manieren om wezens te categoriseren, maar persoonlijk vind ik  dit de veiligste manier. Het is namelijk belangrijk om te weten of je het beest veilig kunt benaderen of dat je hard moet wegrennen. Een ongevaarlijk dier hoeft niet altijd tembaar te zijn, wel is het zo dat dit wezen dan makkelijker te vangen is om het te verzorgen wanneer het ziek is. Het kan zijn dat je de wezens vangt voor het verhandelen. Lees dan eerst de 57 wetten over het verhandelen van wezens goed door om de wezens goed te behandelen.

Diverse boeken, welke op de markt verschijnen kunnen jou helpen een wezen te identificeren tijdens je reizen door de magische wereld. Maar uiteindelijk zal je genoeg ervaring moeten opbouwen dat je het ook zonder kan. Dit is vooral handig wanneer je tegenover een vuurspuwende draak staat en je niet nog even kan nalezen of je in gevaar verkeert. In het laatste geval is mijn advies om te stoppen met het zoeken naar wezens.

Om een bepaald wezen te vinden moet je zoeken in hun leefomgeving. Meestal zijn er geruchten of verhalen van waar je uit kan werken. Maar nog gemakkelijker is het werken met coördinaten of geheime cijfers in teksten. Zelf werk ik met de 4 ‘W’s: Wie, Wat, Wanneer, Waar.

Wie heeft het gezegd, zijn er meerdere wezens of is het een enkele?
Wat is er precies gezegd, en als er meerdere verhalen zijn, kloppen deze verhalen?
Wanneer werd het dier gezien, is het verhaal al lang geleden gebeurd (betreft het bijvoorbeeld een gevleugeld wezen, dan is de kans groot dat het wezen al ver weg is).
Waar was het wezen, past het verhaal bij het wezen zijn leefgebied (is het wezen op een totaal onbekend terrein, dan zal het verdwaald zijn).

Probeer alles in je op te nemen en goed af te wegen. Blijf rustig en kalm, het heeft geen zin om in 27 meren tegelijk te zwemmen.

Wanneer je de juiste materialen hebt, zoals drakenhuidhandschoenen of bijvoorbeeld je duikbril, dan kun je op onderzoek uit gaan naar Mythologische Wezens.

Veel succes toegewenst.
Prof. H. Pecus