The Fieldtrip

"Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september 2016"

Het verhaal over het Magisch Weekend "The Fieldtrip"

Uit diverse windstreken kwamen leerlingen naar het magische weekend, een kampement in het bos waarbij de leerlingen lessen volgden van docenten die veel praktijkervaring met hen wilden delen.  In samenwerking met een andere organisatie verzorgde Magical Triangle de invulling van het weekend.  Als snel bleek dat jonge toverleerlingen een perfect doel waren om nieuwe manschappen te creëren voor de duistere kant. Nog voor dat de leerlingen konden zetelen in de tenten was het gehele kampement in grote vlammen op gegaan.  Er moest uitgeweken worden naar een gebouw in de buurt dat buiten de Magische Wereld stond.  Er werd een spreuk uitgesproken waardoor Magnie en Spreukoloze mensen de jonge tovenaars aan zouden zien voor een groep picknickende lieden.

Tijdens de openingsceremonie bleek dat een van de leerlingen een andere route vanuit het tentenkamp had genomen om zo haar huisdier terug te vinden.  Er werd meteen een zoekactie ingesteld om haar terug te zoeken.  Ver in het duistere trof de gehele groep  een cirkel aan van kaarsen en ritualistische voorwerpen om iets of iemand te doen herrijzen. In het midden lag het smeulende lichaam van Flamidia Burns, het meisje dat haar pad kwijt was. Vanuit het donker doemde een klein lichtpuntje op waardoor er een silhouet was te zien.  Benfolo, één van de docenten, vuurde meteen een felle vuurflits op het gevaar af. Deze verdween in het duister van de nacht.
De leerlingen en docenten maakten samen een magische koepel om het terrein heen zodat er niets door kon passeren, niet wetende dat het gevaar al aanwezig was, wachtend op het juiste moment.

De lessen die de volgende ochtend plaatsvonden waren “Schrijven Met Een Ganzenveer”, “Mythologische wezens”, waarbij een bezoar werd onderzocht.  Daarna kwam een les “Duelleren” en “Kruidenkunde”.  Terwijl de leerlingen op zoek gingen naar het “Draegen Furi”-kruid, sloegen  discipelen van Morgreth toe, de zogeheten Morgrenaars. De docenten waren te laat om zich te verdedigen. 

Toen de leerlingen de bewusteloze docenten aantroffen, konden zij hun kennis van de bezoar goed gebruiken. Tijdens het genezen van de docenten gingen de leerlingen op zoek naar de staf van professor Hector Pecus, die met een klap uit zijn handen is getrokken tijdens de aanval en kilometers verderop lag.  Echter de stok was zodanig behekst dat iedereen die hem zou gaan hanteren, in de ban zou raken van een herhalende vervloeking.

Gedurende de dag begonnen leerlingen zich vreemd te gedragen, mensen begonnen elkaar te verdenken en te beschuldigen van verschillende zaken.  Uiteindelijk bleken leerlingen zelfs een mandragora te hebben meegenomen, die was verstopt bij het bed van andere mensen zodat zij de schuld kregen.  Er begonnen vreemde dingen te gebeuren. Een van de leerlingen heeft zelfs de professoren gechanteerd met als doel we te laten arresteren door zijn vader, die in de toverrechtbank werkt.

Door deze chaos die er was ontstaan heeft niemand kunnen letten op de personen die onder een bedwelming waren gekomen en ook zelfstandig het bos in zijn gelopen waar ze werden klaar gemaakt voor een groot ritueel. Toen iedereen uitgeraasd was, kwamen ze tot de bezinning dat ze weer het bos in moesten om deze personen te redden. Uiteindelijk was de groep net op tijd om een ritueel van ontwakening te stoppen.  Ze konden ze de vijanden genoeg verzwakken en een aantal volgers van het Duistere zijn in gevangenschap genomen. Helaas zijn er ook een aantal gevlucht.
Maar iedereen was veilig… voor nu.

 

De laatste dag werd er “Toverdranken” en “Waarzeggerij” gegeven. In deze laatste les werd er een stuk gegeven rond pendelen, onder professionele begeleiding van professor Pecus en professor Penstroke. Daarbij waren er veel mooie momenten die voor de leerlingen zelf heel wat betekenis hadden. Na de laatste ceremonie kon iedereen weer veilig naar huis, wetende dat er ooit een vervolg zou komen…

Magisch Weekend
"The Fieldtrip"

Ervaringen van de deelnemers van toen

klik op de deelnemer om hun ervaringen te lezen…

"Magie Bestaat"

Vanaf het moment dat het begint weet je het zeker ‘’Magie bestaat!’’. Vanaf de eerste seconden wordt er een verhaal gestart wat je het hele weekend bezig houdt. Een verhaal vol met avontuur, geheimen, spannende opdrachten en een gevaar wat constant op de loer licht...

"Echt een super ervaring!"

Wij zijn Claudia Bram en Jochem Gelderblom. Wij zijn pas begonnen met cosplay en zijn gelijk mee gegaan. Ondanks dat we in 2 verschillende groepen zaten konden we dus veel samen doen.

"Veel nieuwe en zeer goede vrienden gemaakt!"

Het weekend was een magische ervaring met de nodige spanningen. Het was mooi om te zien hoe een deel mensen die elkaar nog nooit hadden gezien op zo een korte tijd zo aan elkaar gehecht waren en samenwerkten...

"Een magische ervaring die je niet mag missen"

Je leeft in de Magische Wereld van die we (her)kennen, maar dan met creatieve en onverwachte wendingen die je versteld doen staan. Of je nu les volgt, op zoek moet gaan naar verloren medestudenten of ingrediënten moet stoppen in een toverdrank, overal word je overweldigd door de details en sfeer die dit weekend een must maken.

"Drie dagen voelde ik mij een echte heks"

Aangezien ik een grote fan ben van de magische tovenaarswereld, was ik meteen enthousiast (en ook ietwat nerveus want ik had nog nooit aan een LARP-evenement deelgenomen). Ik schreef me dan ook zo snel mogelijk in...

"Strijden tegen het duister"

Vanaf de moment dat we onze blinddoek afdeden en begroet werden door een brandend kampement wist ik dat dit een geweldig weekend zou worden.

"Spanning, actie en Magie!"

Toen ik hoorde dat er een evenement rondom het thema magie zou plaats vinden heb ik mij gelijk ingeschreven, omdat ik zelf helemaal weg ben van magie....