"Spanning, actie en magie"

Toen ik hoorde dat er een evenement rondom het thema magie zou plaats vinden heb ik mij gelijk ingeschreven, omdat ik zelf helemaal weg ben van magie. Het magische weekendje weg was voor mij een nieuwe start; nieuwe mensen ontmoeten, dingen doen die ik daarvoor nog nooit had gedaan en bovenal plezier halen uit een compleet nieuwe ervaring. Aangezien role-playing compleet nieuwe voor mij was wist ik ook niet echt wat ik kon verwachten, ik vond het daarom fijn dat toen ik aan kwam op het evenement ik ervoor kon kiezen om ‘in-character’ of ‘out-character’ te gaan. Ik had wel een personagenaam bedacht maar daar kwam ik niet heel veel mee verder voor role-playing. Gelukkig stuurde ze per e-mail een charactersheet op zodat ik kon nadenken over wat voor personage ik wilde gaan spelen dat weekend, dat heeft zeker geholpen om mijn personage vorm te geven. Toch was ik niet goed in staat om ‘in-character’ te blijven en ondervond ik tijdens het weekend dat ik het ook niet echt leuk vond om een character te spelen, dus ik ben tijdens het evenement gewoon mezelf gebleven, wat ik echt super fijn vond, want ik denk dat als het een echt LARP evenement was geweest ik er niks aan had gevonden.

Afgezien van role-playing wist ik niet zo goed wat er ging gebeuren. Ik wist eigenlijk alleen dat ik samen met andere deelnemers een verhaal zou gaan volgen. Wat mij te wachten stond dat weekend was beter dan dat ik had kunnen dromen, het weekend bevatten een verhaal vol spanning, actie en magie waarvan ik zelf deel uitmaakte en waarin ik weggesleurd werd van de realiteit. Zo werden we ingedeeld in afdelingen en moesten we tegen andere afdelingen strijden doormiddel van punten te verzamelen, deze punten kon je tijdens de lessen verdienen en je kreeg een persoonlijk doel mee waarmee je ook weer punten kon verzamelen. Mijn persoonlijke doel was om mijn cijfers (die je kreeg per les) op te hogen door te slijmen bij de docent, dat past op zich heel erg bij mijn persoonlijkheid aangezien ik leergierig ben. Zeer knap dus dat ze een persoonlijk doel ook echt persoonlijk hebben weten te maken.

Er vonden meerdere lessen plaats tijdens het weekend en die lessen waren zeer divers; Ook tijdens de lessen speelde het verhaal gewoon door, zo werden de docenten aangevallen door duistere tovenaars en moesten we ’s avonds laat het bos in om deze duistere tovenaars te verslaan. Ik ben samen met mijn afdeling zonder zaklamp of enige bron van licht in het pikdonker langs deze duistere tovenaars geslopen, waarbij we op de grond hebben gelegen en geruisloos moesten lopen en het mooie is dat het ons gewoon zonder licht is gelukt want we wilde echt niet gepakt worden en met licht aan ben je een makkelijk doelwit in het donker!

De docenten tijdens het weekend waren Benfolo Evil Penstroke en Professor Hector Pecus, en hebben ons geholpen om de duistere tovenaars te verslaan en hebben het weekend ‘echt’ magisch gemaakt doordat ze leuke interactieve lessen gaven en mij lieten geloven dat magie wel degelijk echt bestaat.

Ik heb tijdens het weekend nieuwe vrienden gemaakt, nieuwe ervaringen opgedaan en heb een super ervaring gehad die ik nooit meer zal vergeten!

Cindy Jong