Magisch Weekend

"The Energy Within"

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 september 2019

“Zelf Magie beleven en leren”

Dompel je een weekend onder, als tovenaarsleerling, in de Magische Wereld en krijg een aantal uur per dag les in tovervakken zoals, toverdranken, mythologische wezens en waarzeggerij. Daarnaast is er ruimte om medeleerlingen te leren kennen of om aan je persoonlijk doel te werken die wij voor je persoonlijk hebben bedacht. Het weekend is vanaf 18 jaar toegankelijk voor de gene die zich in de magie wil verdiepen.

Afdeling en Docenten

Je wordt ingedeeld in een van de vier afdeling die bij jou past of waar jij het meeste leert. Kom je alleen of met een groep je bent welkom! De lessen worden ondersteund met vele voorbeelden uit de praktijk. De docenten zijn namelijk 365 dagen per jaar bezig met hun vakgebied en dat ruik, zie, hoor, voel en proef je!

Doelen

In het weekend zit een spelelement verwerkt waarbij je een persoonlijk doel moet vervullen om eeuwige roem te vergaren. De punten zijn al vanaf de eerste lessen te verdienen. Dit zal diepgang geven op het verhaal en spel. Voorbereiding is hiervoor niet nodig, je krijgt je persoonlijk doel van ons nadat je gesorteerd bent in jouw afdeling tijdens het weekend.

Lesaanbod

De lessen bestaan uit een demonstratie om daarna zelf aan de slag te gaan met de materialen die wij verzorgen.  Er is meer… Elk magisch weekend heeft een spannende gebeurtenis. Zo is er bij “The Spirit Awakens 2018” een leerling verdwenen. Er is een onderzoek gestart naar haar ontvoering. Tot op heden is er nog geen informatie bekend. De duistere krachten zijn op komst “Het weer is veranderd !”.

Hoe bereid ik me voor?

Als je meegaat, kom je als leerling van een toverschool, uit een bestaand fictiewerk of een zelf bedachte school. Je zorgt zelf voor je kostuum en bedenkt zelf je personage dat jij dat weekend wil zijn. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je eigen naam te gebruiken en/of je personage dicht bij je zelf te houden. Nadat jij je tickets besteld hebt, verzoeken wij jouw een character sheet in te vullen waarmee wij jou een handje helpen.

De Overnachting

De accommodatie van dit jaar is het voormalige weeshuis: Huize van Strijen. Dit bevind zich op Grote Sloot 252, 1751 LH Schagerbrug. Vrijdagavond is er een ‘hapje’, zorg dat je van tevoren gegeten hebt. Ontbijt en lunch op zaterdag en zondag, en het diner op zaterdagavond is inbegrepen.

Het Weeshuis

De weeshuiskamers zijn ruime hoge kamers van 2 tot 6 personen. De boxspring- en stapelbedden zijn voorzien van goede matrassen voor een fijne nachtrust. De kamers zijn eenvoudig maar modern ingericht en hebben ieder een wasgelegenheid op de kamer. De gedeelde douche en het toilet zijn op de gang. 

De trekkershut

De trekkershutten staan op een veld op het landgoed Huize van Strijen. Je slaapt hier met 2 tot 4 personen op goede matrassen voor een fijne nachtrust. De sanitaire voorziening ligt op 50 meter afstand van de trekkershut, voorzien van douche, toilet en wasbak. 

Hoe kom ik bij de Locatie

Met de Auto

Kom je zelfstandig met de auto vanuit Utrecht dan is het ±1,5 uur rijden. Vanuit is  Amsterdam: ±1 uur rijden.

Wil je kijken hoe lang het precies rijden is? Klik hier voor jouw persoonlijke routeplanner. 

Parkeren is gratis.

Met het OV

Reizen met het OV is ook mogelijk alleen is het zo’n ±30 min lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalten Schagerbrug.

Daarom is er een mogelijkheid om jullie vanaf station Alkmaar Centraal op te halen, en zal je aan het einde van het weekend weer terug gebracht worden. Hier moet je apart een vervoer ticket voor kopen. 

Ga mee op reis, als tovenaarsleerling
en wees welkom op jouw magische ontdekkingstocht!

Belangrijk om te weten

“The Energy Within” is van vrijdag 13 vanaf 19.00 uur t/m zondagmiddag 15 september 2019. 

De accommodatie, Huize van Stijen bevind zich op Grote Sloot 252, 1751 LH Schagerbrug.

Het evenement gaat pas door bij een minimale inschrijving van 20 personen.

Leeftijdsadvies: 18 jaar en ouder (Onder de 18 jaar? Er is toestemming van je ouders nodig.)

Je dient zelf tovenaarskleding plus attributen, zoals o.a. een toverstaf mee te nemen samen met was-, douche- toiletspullen en linnengoed/slaapzak. (Uitgebreide meeneemlijst vind je hier)

Vrijdagavond is er een ‘hapje’, zorg dat je van tevoren gegeten hebt. Ontbijt en lunch op zaterdag en zondag, en het diner op zaterdagavond is inbegrepen.

Gedurende het weekend zijn er non-alcoholische dranken aanwezig. Alcohol is niet toegestaan op het evenement.

Lesmaterialen zijn inbegrepen in de prijs.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor kwijt geraakte, kapot geraakte of gestolen eigendommen, neem dus geen dure materialen mee (zoals bijvoorbeeld; telefoons, laptops, fotocamera’s en sieraden.)

Het weekend bestaat uit magische demo’s en lessen, maar ook raadsels, geheime opdrachten en eigen inbreng. Zo maken we met elkaar magie.

Er zijn “In character” en “Out character” momenten. Het is ook mogelijk gedurende het gehele weekend “In character” te blijven (met “In character” bedoelen we dat je in de huid van je personage kruipt en bijgevolg handelt als je personage – niet als jezelf). Docenten/magisch begeleiders zijn het gehele weekend in character.

Sfeer Impressie

Video afspelen