Logboek Iara maris

Logboek

Iara Maris

2020 Najaar

 

 

Wat Iara Maris onderzoeker, heks en druïde in het najaar mee heeft gemaakt. Tijdens haar reis door de bossen alwaar ze op onderzoek was en kennis vergaarde over de hekserij.

 

8 december

Knerpende bladeren onderbraken het gezang van de vogels in het bos. Een figuur wandelde op een rustig tempo verder, met een blauwe koffer in haar hand, haar grijsgroene mantel achter haar aan fladderend. Iara Maris was op terugreis na een bezoekje aan haar moeder Xylona Plante en haar kruidenwinkel. Nagenietend van de lekkere kruidencake die ze daar kreeg, neuriede ze een oud wijsje dat voor veel magiërs herinneringen aan hun jeugd oproept. Iara genoot van de kalme bossfeer en was benieuwd naar de post die ze thuis zal aantreffen. Hopelijk zitten er een aantal brieven tussen die vragen naar haar diensten om het habitat van verschillende waterwezens te onderzoeken en daar kennis te vergaren. Daar had ze namelijk enorm veel zin in, haar vingers jeukten om nieuwe schetsen te maken in haar inmiddels versleten notitieboek. Met een veerkrachtige tred wandelde ze weer verder met de bosgeluiden in haar kielzog.

10 december

Iara Maris raapte wat boomschors op en stak het in een linnen zak in haar koffer. Een flikkering van licht onderbrak haar verdere wandeling. Dit was geen natuurlijk licht en het deed Iara eventjes achteruit deinzen. Was het misschien het nest van een ekster gevuld met glinsterende voorwerpen? Nee, het licht kwam ergens vanaf de grond… Misschien was het afval, aluminiumfolie of iets dergelijks, dat nalatige mensen tussen de bladeren op de grond hadden gegooid? Iara ging op haar stappen terug en probeerde het licht weer op te vangen. Toen ze de glinstering voor een tweede keer zag, liet ze haar ogen naar de bron van het licht glijden.

12 december

Na onderbroken te zijn tijdens haar boswandeling door een gek glinsterend licht, viel het oog van Iara Maris op de oorzaak van de lichtstraal. Ze kon de vorm nog niet onderscheiden, maar zag naast het licht wel een mix van iriserende kleuren door het zonlicht: paars, groen, geel en wat blauw. Iara stond een tijdje gehypnotiseerd te kijken naar de kleuren, ze deden haar denken aan een octopus omgeven door koraal en kleurrijke onderwaterplanten. Iara brak uit haar trance en liep met voorzichtige stapjes richting de lichtbron. Ze hield haar adem wat in, wat was dit voor magisch object?

14 december

De zon bleef onafgebroken verder schijnen terwijl Iara knielde naast het vreemde voorwerp. Het was een bol en Iara zag nu het kleurenspel dat ze eerder van veraf zag, in detail. Ze voelde dat de glans van de bol een magisch aura had. Dit was zeker geen normaal hebbedingetje. De bol was ook omringd door een ijzeren harnasje met kleine details, waardoor het ook als ketting gedragen kon worden. Waarschijnlijk droeg een recente bos-bezoeker deze bol rondom zijn nek en verloor hem op deze plek? Of werd het ergens anders gevonden door een dier en vervolgens tot hier meegesleept? Wat er ook was gebeurd, Iara voelde aan de vibraties dat de bol een nieuwe eigenaar zocht. Maar voordat ze echt wilde beslissen om dit object te houden of niet, had ze meer informatie nodig over wat dit nou eigenlijk was. Iara vroeg zich af wie haar hierbij zou kunnen helpen. Toen kwam de volgende naam in haar op: Benfolo Evil Penstroke.

16 december

Bij haar thuiskomst de volgende ochtend, ging Iara Maris vlug naar binnen, deed haar mantel af, zette haar koffer weg en stak het haardvuur aan met een vingerknip. Een kopje saliethee stond inmiddels ook al dampend op tafel. Niet veel later, toen ze haar thee opdronk in de tuin, hoorde ze flapperende geluiden in de verte: er kwam een uil post brengen. Het toeval wil dat de brief van Benfolo Evil Penstroke kwam, met een beschrijving van zijn reis door Acorn Forest en de vraag om binnenkort samen een kop thee te drinken. Iara antwoordde vlug, vertelde over haar vondst gisteren en stuurde de postuil meteen terug. Iara spendeerde hierna heel wat uren aan het verder bestuderen van de bol. Ze had al een paar theorieën in haar hoofd gevormd over wat het voorwerp kon zijn, maar haar kennis schoot telkens te kort. Gelukkig kwam Benfolo Evil Penstroke net aan op zijn bezem, om haar hierbij te helpen. Hij keek vluchtig het huisje in terwijl hij landde en kon niet wachten het magisch object van dichtbij te bekijken.

18 december

Iara Maris gaf een verse muntthee met een paar drupjes honing aan Benfolo Evil Penstroke. Veel oog had hij echter niet voor zijn thee, want zijn blik gleed telkens terug naar de magische bol in Iara’s handen. Een tikkeltje jaloers vroeg hij aan Iara hoe ze dit in haar bezit heeft gekregen. Snel legde ze dit uit, maar vroeg toen meteen, ietwat ongeduldig, wat voor object het was. Benfolo antwoordde heel direct en gaf Iara eindelijk de naam van de bol: een Oculink. Benfolo legde verder uit dat dit voorwerp een verbinding kon leggen met het oog van een ander persoon of wezen. De eigenaar van de bol kan slechts één keer een wezen kiezen waarmee hij of zij een link kan leggen. Iara zonk even in gedachten weg, terwijl ze de bol om haar nek bevestigde. Benfolo praatte lustig verder over wat hij met de bol zou doen, terwijl Iara aan haar kleine vissen in het aquarium in de hoek dacht.

2020 Voorjaar

 

Wat Iara Maris onderzoeker, heks en druïde in het voorjaar mee heeft gemaakt. Tijdens haar reis op Thrarz Isle alwaar ze op onderzoek was en kennis vergaarde over de hekserij.

 

29 maart

15 uur 38

Tijdens mijn werkzaamheden bij Hugsbay werd ik apart geroepen door het Magisch Uniment. Er is een gerucht dat Midskeep aangevallen zal worden vanuit het Westen. Er wordt gevraagd of ik me bij mijn gilde wil voegen om deze aanval tegen te gaan. Binnenkort is het volle maan en dan zijn we op ons sterkst.   17 uur 51 Na afscheid te nemen van mijn vrienden van het Magisch Genootschap, vertrek ik naar de Centre of Summoning om me voor te bereiden op de strijd.

1 april

18 uur 33

Na 3 lange dagen over de bergen heen, ben ik eindelijk bij de Centre of Summoning aangekomen. De energieën die hier stromen doen me goed, ik voel mijn kracht sterker worden. Ik zal de komende dag hier opladen en mediteren. Ik geniet tevens van het blije weerzien van een aantal vrienden van mijn gilde.

2 april

19 uur 02

Ik voel me zeer krachtig en besluit met de andere Maangiërs om te vertrekken naar Midskeep. Ik kreeg inmiddels een brief van Jaëlla Felida, die inmiddels al op Midskeep is, met de melding dat de energieën daar zwaar verstoord zijn.

5 april

17 uur 05

Jaëlla had gelijk. De energieën op Midskeep voelen niet goed. Ik ben net gearriveerd en ik merk dat mijn gilde zeer onrustig is. Er is ook een andere gilde aanwezig. Ze zijn vriendelijk maar het voelt niet oprecht.

20 uur 32

Morgandy Ratbeau, een andere Maangiër kwam net zorgwekkend nieuws brengen. Ze hoorde de andere gilde praten over een aanval op Iron Tower, en niet op Midskeep! We vertrekken nu met 8 Maangiërs naar Iron Tower. De rest van onze gilde blijft achter om Midskeep te verdedigen. Om zeker te zijn, vermelden we niets van ons vertrek aan de andere gilde.

6 april

3 uur 02

De maan kleurt roze. We zijn in rouw, dit betekent dat een deel van onze gilde gestorven is. We trekken onze beschermingen extra op, we vermoeden dat die andere gilde ons achterna zit.

8 april

5 uur 34

Exact een uur geleden was de volle maan het krachtigst. We kwamen net op tijd aan bij Iron Tower. We zagen een grote vuurbal de defensies van de Iron Tower doorbreken. Op hetzelfde moment kreeg ik een mentale boodschap door: Benfolo en Martijn zitten in de Iron Tower! Samen met de Maangiërs kon ik dankzij de volle maan een sterker magisch schild optrekken, nog voor de tweede vuurbal doel raakte. Ik vermoed dat we nog nooit zo’n krachtige verdediding hebben kunnen creëren. We merkten na de mislukte tweede aanval, dat de kwade energieën zich terugtrokken. We houden post en wachten af.

17 uur 52

Een oude tovenaar kwam tot bij ons met de boodschap dat we weer mochten vertrekken. Iedereen in de Iron Tower is het eens dat de kwade energieën weg zijn. Het magisch schild dat we optrokken is ook sterk genoeg voor nu. Ikzelf opteerde om terug naar huis te gaan, mijn gemoedstoestand is niet sterk genoeg om terug naar Thrarz Isle te gaan. Ik had het geluk dat Benfolo mij zijn magische deurknop wou lenen om snel naar huis te kunnen gaan. Ik nam afscheid van mijn mede-Maangiërs en ben nu al een paar minuutjes thuis.

9 april

8 uur 42

Ik heb niet goed geslapen vannacht. Ik hoorde telkens voetstappen in de tuin. Misschien is het mijn verbeelding, ik heb heel veel energie moeten gebruiken de afgelopen dagen.

10 uur 13

Ik vond een wit stukje linnen in mijn tuin. Geen idee waar het vandaan komt, maar ik voel me er niet goed bij.

10 april

9 uur 23

Ik hoorde de voetstappen opnieuw. Slapen zit er voorlopig niet echt in.

9 uur 45

Voetstappen in de modder. Brandplek op de muur naast de achterdeur.

 

23 uur 23

Ogen in de duisternis…

12 april

20 uur 13

Ik heb nu pas voldoende kracht om in mijn logboek te schrijven. Er gebeurde gisteren iets tijdens de spreuk “Spell Keeps You Provisional Ephemeral”, een gesprek met leerlingen van onze Magical Triangle weekenden. Ik voelde me de hele tijd bekeken, alsof iemand me aanstaarde. Maar kon niemand zien. Na anderhalf uur gesprek voelde ik iemand door mijn beschermend schild rondom mijn huis breken. Een gedaante, volledig in het wit. Een gouden masker. Vlammende vuurballen. Een gil in de verte. Het duurde een minuut voor ik doorhad dat de gil van de gedaante zelf kwam, alsof deze energie verzamelde voor de aanval. Ik moest het gesprek afbreken, ik trok een nieuw schild rondom me heen om me te beschermen tegen aankomend vuur. Ik moest de ramen openzetten zodat ik de schim kon aanvallen. Ik kon waterspreuken afvuren waardoor de figuur niet dichter kon komen, de ene straal na de andere vuurde ik op hem of haar af. Ondanks dat ik hiermee de gedaante even kon overrompelen, kwam deze toch steeds dichterbij. Zelfs een mist optrekken kon niet baten. Heel vreemd, maar ik voelde dat ik gisteren niet de juiste en onvoldoende energie had om mijn watermagie krachtig genoeg te maken. Hoe dichter de figuur kwam, hoe meer ik zijn of haar ogen kon zien. En ik besefte dat het niet de eerste keer was dat ik deze heb gezien.

Martijn Van Beest was ook aanwezig tijdens het mentale gesprek. Gelukkig snelde hij me te hulp door het openen van een portaal met de speciale deurknop van Benfolo, alleen zou ik onvoldoende weerstand hebben kunnen bieden. Martijn kent veel van vuurmagie en kon me zo heel snel en krachtig helpen. Hij kon de vuurballen afweren en terugkaatsen. Het vuur dat de gedaante gebruikte voelde negatief, zwaar, gemeen. De vlammen zagen er ook veel donkerder uit dan wat ik gewend ben van vuur. Martijns spreuken waren een tegenpool, ik zag lichte vlammenslingers om onze heen dansen alsof het een kring was van beschermende gedaantes. De witte figuur kreeg steeds meer moeite om dichter te komen en vluchtte na een aantal minuten (het leken wel uren) weg. Ik zag een flits van een hanger met een logo die ik herken, maar ik kan het nog niet plaatsen.

Ik was kapot. Martijn kon me nog net opvangen. Hij deed snel de ramen dicht en gaf me wat lichtende energie waardoor ik weer op mijn benen kon staan.

Na het zuiveren van mijn gehele huis en het gebied rondom, voelde ik me iets beter. Martijn en ik hebben extra veel lagen bescherming aangebracht. Magical Triangle bood ook extra kracht en hulp aan. Ik vermoed dat wie me ook bespioneerde, beseft dat nogmaals toeslaan geen effect zal hebben. Er logeert nu extra bewaking in de buurt. In ieder geval voel ik geen aanwezigheid meer, alsof er een gigantisch rotsblok van mijn schouders is gevallen. Toch ben ik nog steeds zwak.

Magical Triangle onderzoekt van waar de gedaante komt, wie het is, van welke groepering? Veel info kon ik hen niet geven helaas.

Deze vragen zorgen nog steeds voor een onrustige slaap.

14 april

15 uur 54

Ik voel me nog steeds zwak en merk dat ik weinig energie heb. Dit verbaast mij, normaal ben ik na dergelijk spreukwerk snel weer de oude.

Zouden de nachtelijke bezoekjes van dit figuur er iets mee te maken hebben?

Gelukkig zijn de bewakers nog aanwezig in de buurt. Ik krijg vaak bezoek van Martijn. Het helpt.

Ik vond een wit stukje linnen in mijn tuin. Geen idee waar het vandaan komt, maar ik voel me er niet goed bij.

16 april

9 uur 11

Ik weet waarom ik zo weinig energie had tijdens het gevecht, en waarom het zo lang duur eer ik weer ben opgeladen.

Na een uitgebreide en gedetailleerde scan van mijn tuin gisteren, vond ik aarde terug die niet als deel aanvoelde van mijn tuin. Na lang onderzoeken kwam ik erachter wat het was: aarde van een begraafplaats. Hoewel ik weet dat je dit kan gebruiken in beschermingsrituelen, wordt het ook vaak door de duistere kant gebruikt in spreuken die schade berokkenen. Bovendien lag de aarde in een soort kruispatroon. Toen ik een wit stukje linnen zag in de tuin (zie logboek op datum 9 april), ben ik erover gewandeld. Zo ben ik vergiftigd geraakt met negatieve energie en nam mijn kracht steeds af. Moest Martijn tijdens de aanval me niet hebben komen helpen, dan was ik er onderdoor geraakt.

Ik gaf alles door aan Magical Triangle. Ze namen de aarde mee, misschien helpt het hen om te achterhalen wie die figuur was. Ik heb alles intens gereinigd. De komende dagen focus ik me vooral op mezelf terug helen door te rusten en mediteren.

19 april

12 uur 53

Het gaat steeds beter. Nog een paar dagen rust en veel kruidenthee drinken en ik ben weer snel de oude.