Kruidenkunde

Kruidenkunde

Iedereen groeit

Welke kruid gebruik jij?

Kruiden zijn een goede basis om zowel voedsel op smaak te brengen als het gebruik in een ritueel of als ingrediënt voor een toverdrank of tinctuur. Ieder kruid heeft ook een Symbolische betekenis en wordt dikwijls gebruikt als middel tegen pijnen en kwalen. Veel kruiden zijn makkelijk te vinden als je op pad gaat.

bramendoornen

Bramendoornen

De Rubus oftwel Bramenstruik. Zoals vele ongetwijfeld zullen weten, kun je van de bramenstruik de bramen eten wanneer ze rijp zijn, maar wist je ook dat je de bladeren kon drogen en er bijvoorbeeld thee van kunt maken? Van de takken kun je ook mooie reinigingssticks maken en gebruiken als een wierrook. Dit kan met of zonder de doornen, voor bijvoorbeeld beschermende rituelen. De doornen los kun je gebruiken voor een beschermend heksenflesje of spreukenpot. Ze zijn tevens goed voor rituelen en spreuken voor rijkdom.

salie

Salie

De magische eigenschappen van de Salvia Officinalis. Salie wordt vaak gebruikt in spreuken en rituelen ter bescherming en heling. Het kruid beschermt je tegen kwade invloeden, verbant negatieve invloeden en heeft dus een krachtige reinigende eigenschap. Salie wordt vaak gebrand waarbij de rook wordt gebruikt om een ruimte of objecten te reinigen. Een thee van salie reinigt je tevens van binnenuit. Salie bevordert ook je psychisch potentieel: het nodigt je persoonlijke muse uit in je leven.

paardenbloem

Paardenbloem

Is een echte lentebloeier en is rijk aan diverse mineralen die je helpen versterken. Deze bloem staat met zijn gele kleur ook voor blijdschap, maar ook voor transformatie en groei. Wist je dat de pluisbol van de paardenbloem ook gebruikt werd in waarzeggerij? Je stelt een vraag waar je een bepaald getal voor wilt als antwoord. Dan blaas je tegen de bol aan, en de hoeveelheid pluisjes die blijven staan is het antwoord op je vraag. Verder wordt de pluizenbol ook gebruikt om aan wensenmagie te doen. Wat zou jij wensen?

brandnetel

Brandnetel

De brandnetel is vaak een ondergeschoven kindje van de kruiden, omdat het meteen terug doet denken aan het vervelende brandend gevoel dat de brandnetel geeft wanneer je het aanraakt. Maar in de hekserij werd hij vaak gebruikt om vloeken en negatieve energie te bannen. Het is zelfs een kruid dat zou helpen bij exorcisme. Ook helpt het bij het zuiveren van jezelf of reinigen van je eigen energie. Er zijn diverse recepten en rituelen te vinden met dit kruid. Waar zou jij het voor kunnen gebruiken?

kruidenmes01

Kruidenmes

Een kruidenmes is zowel een symbolisch-, als gebruiksgereedschap die je makkelijk mee op reis neemt