Emerentius Ontmaskerd

Emerentius Ontmaskerd

Persbericht

“SATERWATER VOOR LATER?” NIET VOLGENS EVERIUS FINGUNTI (Minister van Magische Medicamenten).

MagNie-handel in Saterwater aan het licht gebracht. Dateert terug tot het jaar 1158.

 

OSLO- Maart ’18- door onze redacteur Appodocius Blabber.


De Lomskyrkja in Lom, Noorwegen, staat al enige jaren bekend als dé toeristische trekpleister van zowel Magiërs als MagNie. In grote getalen komen zij rond de maand augustus samen om de bebaarde bouwer en oprichter Hjalmar Saeterdalen (860) te ontmoeten. Saeterdalen, nooit te beroerd om iets uit te leggen over zijn zelfgebouwde heilige plaats, staat altijd garant voor vele uren diepgaande geschiedvertellingen. Het vont met heilig water, door Saeterdalen ook wel gekscherend het Saterwater genoemd, neemt hierbij een geliefde centrale plaats in.

Tot voor kort werd gedacht dat Saeterdalen een bevlogen, bejubelde en vitale Magiër was die de afgelopen eeuwen streefde naar het delen van kennis en vitaliteit. Eenieder die in staat was om de uren van geschiedvertellingen te doorstaan, mochten, tegen niet-geringe betaling, even ‘aan het vont nippen’, zoals Saeterdalen dat zelf omschreef. Na een bezoek kregen betalende klanten een flacon met kleurloos, geurloos vocht. Diverse (ooggetuigen-)verslagen bevestigden na het drinken de magische werking van het Lomskyrkja-vocht. Vitalere neusharen, krullende oksellokken en ravissante rugharen waren maar enkele voorbeelden van de werking van de follikelrevitalisatie. Lokale MagNie-kerken hadden zo hun eigen Boeken en encyclieken om de werking te verklaren (hierover meer in bijlage 3a voor de gerechtelijke dwalingen hieromtrent van 1388, opgetekend door Morlopio Pavlovo).

Onze eigen Appodocius Blabber was afgelopen augustus op vakantie en besloot de Lomskyrkja te bezoeken. Tijdens het oreren van Saeterdalen verliet Blabber de menigte om zijn tweede favoriete hobby te bezigen: de MagiGrafie. Met Blabbers Befaamde Blotevoetenbezwering beklom Blabber de trappen naar de nok van de kyrkja. Daar vond hij een runeninscriptie: Ik ben helemaal bovenin geweest, zover als je maar kunt komen“. In de dwarsbalk van het triforium staat de runeninscriptie “Ik heb het werk van 2 man gedaan: Lang is door onderzoekers klakkeloos aangenomen dat dit de houtinscripties waren van de bouwers van de kyrkja. Bij het maken van MagiGrafische afbeeldingen verloor hij zijn Camera Lucida, die haast te pletter sloeg op het Saterwatervont. Gevolg: het stenen deksel van het vont brak en te zien was niet een vont met Saterwater maar een onhandig opslagplekje met kostuums, tule-haarwerken en cosmetische artikelen. Saeterdalen poogde als gevolg hiervan zijn publiek naar te uitgang te bonjouren, struikelde over zijn lange baard die pardoes afgerukt werd en, inschattend dat u een intelligente lezer bent, u begrijpt: de hele charade was geopenbaard.

 

Na onderzoek van Blabber, in samenwerking met de autoriteiten, bleek dat Saeterdalen in werkelijkheid uit het Emerentius-geslacht afkomstig was, al eeuwenlang van vader-op-zoon een oplichtersgeslacht, en dat hij de Alopecia Androgenetica-bezwering had gebruikt om ‘het volk te verheffen.’ Emerentius liet na om te vermelden dat de Alopecia-bezwering kaalheid op langere termijn veroorzaakt! Over de inscriptie meldde hij: “Heb ik het niet ver geschopt? Heb ik niet het werk van twee gedaan? Ík ben Saeterdalen en Emerentius. Ze moeten mij dankbaar zijn! Ik houd de historie levend! Tegen elke prijs. Laat mensen hun levensleugen geloven.” Op de vraag over zijn discutabele moraal, antwoordde Emerentius: “Tsja, ik moet toch ook leven? En ik kan nou eenmaal veel beter vertellen dan die sok van een Saeterdalen!”

Everius Fingunti, Minister van Magische Medicamenten, verzoekt de gedupeerde toeristen zich zo spoedig mogelijk naar de achteruitgang van het Achteruitganginstituut te begeven om de nadelige gevolgen van de bezwering terug te draaien. Tevens zal hij eventuele rechtsgang niet uit de weg gaan om Emerentius voor moord verantwoordelijk te stellen. Hierover later meer.

-NOOT VAN DE REDACTIE-

In de volgende Knowledge publiceert
Narcistico Famoso over zijn zoektocht naar
hét revolutionaire haargroeimiddel

Appodocius Blabber

Appodocius Blabber