Een Magische Ontmoeting

Duisternis op komst?

Een Magische Ontmoeting

Eens in de zoveel jaar keert hij terug, hij die meemaakte waar niemand over durft te spreken. Wat doet hij hier? Waarom is hij terug?  Is er Duisternis op komst?

Prof. Athébaldus Franiker beter bekend als de overwinnaar van Het duel van Kathréftis was voor heel even terug in het land. Het schijnt dat hij ongeveer een maand aanwezig is geweest. Waarbij hij onder andere een ontmoeting had met Benfolo Evil Penstroke waar ik bij mocht zijn voor een kort interview.

Dhr. Penstroke geeft openlijk aan dat er meer magische veiligheidsmaatregelen moeten komen tijdens magisch weekend, en heeft Prof. Franiker om advies gevraagd. Het slechte nieuws van vorig jaar daar zwijgen bijna alle kranten over. “Dit gaat niet alleen om Magical Triangle, maar vooral om de veiligheid van de magische- en  magnie wereld” verteld dhr. Penstroke “ Waarom steekt iedereen dan zijn kop in het zand?”. Even bleef het stil in de kamer, voordat Prof. Franiker het antwoord gaf “Als niemand er van af weet, hoeven ze het ook niet te vrezen”. “Wanneer je de angst aandacht geeft, is dat voeding voor de schrik” mompelde dhr. Penstroke bevestigend in zichzelf. Er ontstond een lichte spanning en er werd nadrukkelijk gevraagd of wij over het verdere gesprek niks willen publiceren.

 Prof. Athébaldus Franiker trok zijn jasje recht en zette zijn hoed op. De twee keken elkaar aan.  “Je gaat weer weg?” vroeg dhr. Penstroke. Prof. Franiker knikte.  “Zie ik je nog?” de professor keek geruststellend…

Ik praten nog even verder met dhr. Penstroke die nog maar weinig tijd had. “Hoe gaan jullie de veiligheid waarborgen op jullie Magisch Weekend?” dhr. Penstroke antwoorden dat deze zaken zo direct met Prof. Hector Pecus te gaan bespreken en er vanavond met het team een spoed bijeenkomst zal plaatsvinden. Hij noemde vlug wat namen als Sophie Woods, Iara Maris, Helena Asteria Pecus, Johan Hendrik Elzevier, Jaella Felida en Martijn van Beest.

Benfolo lachte vriendelijk en wilde vertrekken “een laatste vraag dhr. Penstroke” Hij keek mij vriendelijk aan. “Hoe komt het dat Prof. Hector Pecus onze interviews ontwijkt, weet hij meer?” Het gezicht van Dhr. Penstroke verstarde en keek me aan met glazige ogen, schudde zijn hoofd en verdween…

Is er duisternis op komst?

 

 

Engelbert Ditzem