Benfolo Evil Penstroke

Benfolo Evil Penstroke

Biografie

Over Benfolo Evil Penstroke

Benfolo is een Magiër in de toverwereld en is van beroep ontdekkingsreiziger, uitvinder en handelaar. Hij is vaak onderweg met het Magisch Genootschap om materialen te vinden,  wezens te ontdekken en  contacten te leggen om te mee te handelen; dat is zijn passie en tevens zijn werk. Hij is mede-eigenaar van de winkel  “Penstroke & Pecus – Magische  Objecten Kabinet”.  Benfolo heeft 303 verschillende draak- en salamanderachtigen ontdekt waaronder de aardrode Saniyaso uit de lage landen. Daarnaast heeft hij een aantal unieke magische producten op de markt gebracht, waaronder de  “No-Trace-O-Nib”, een onderdeel van de schrijfpen waarbij hetgeen je schrijft niet traceerbaar is. De nib is zo ontworpen dat hij zowel voor schrijfveren als vulpennen te gebruiken is. Door deze uitvinding werd Benfolo op 23 april afgelopen jaar officieel betiteld als “Maker en vinder van magische objecten.” Hij is hiermee de eerste die deze titel toegewezen krijgt en is daarom zeer trots hierop.  Benfolo is ambitieus  en wordt in de tovenaarswereld geroemd door zijn ontdekkingen. Hierdoor reist hij ook heel wat af om lezingen te geven over diverse avonturen en bevindingen.

Toverstaf

Benfolo heeft verschillende toverstokken tot zijn beschikking:
Zijn allereerste toverstaf is van pruimenhout of van wilde iep, daartussen kent hij helaas het verschil niet.  De stok is 57 cm lang in totaal,  en heeft een natuurlijk gedraaid handvat.
De staf is zeer sterk, omdat het veel verschillende magie aankan.  Maar voor specifieke magie zoals duelleren of gevechten is deze toverstaf minder goed voor. Zijn andere toverstaf, welke hij zelf gemaakt heeft,  is van ebben met een bloedhouten handvat en is 38 cm in lengte. Deze staf is erg goed voor tactische zaken, zoals duelleren.  Een eigenschap is dat de staf kan veranderen van vorm. Er huizen namelijk vier elementen in de staf:  de staf bevat water en lucht als hij dun is, vuur en aarde als hij dik is.  De staf bepaalt zelf welke elementen hij verkiest naargelang de situatie, hier heeft Benfolo geen invloed op.  De staf zelf is uiteindelijk minder sterk dan Benfolo had verwacht; hij wilde een zeer krachtige toverstok maken, maar hiervoor heeft hij te weinig verstand. Dit kun je het beste overlaten aan vakmensen die de leer van toverstokken kennen.

Thuis

Hij woont in een groot houten huis, welke gebouwd is op de grens van de magische wereld en de niet-magische realiteit. Om geen onnodige aandacht te trekken werd deze grens beveiligd. Door de speciale barrière kan men vanaf de buitenkant van het huis niets zien, tenzij je welkom bent. Dan zie je een 6 meter hoog gietijzeren hekwerk met veel afbeeldingen van mythologische wezens en symbolen van de toverkunst. Tevens kan men niet door de barrière heen zonder het bloed van Benfolo bij zich,  tenzij  beide partijen een woordelijk en nog belangrijker, verstandelijke goedkeuring hebben om er door heen te mogen. Het huis heeft allerlei andere veiligheidsmechanismen. Zo heeft Benfolo aan het dak van de veranda een ouderwets, goudkleurige ijzeren lamp hangen.  Er zweeft een blauwe gloed in de lamp en deze verkleurt wanneer er gevaar is.  Dit is handig wanneer Benfolo bijvoorbeeld in de tuin kruiden aan het plukken is. De tuin wordt verzorgd door zwevende gieters en elfjes die de zaden zorgvuldig planten. Ieder gedeelte van de tuin heeft zijn eigen kruiden en planten, netjes op soort gepland,  van de vleesetende Lareloerder tot de sappige Rozenmabottels.  Er lopen drie kobolden rond die de planten verzorgen tegen infecties en om soms de kruiden plukken om te laten drogen. De wezens in Benfolo’s tuin worden betaald met voedsel en enkel de kobolden ontvangen een soort salaris in de vorm van dukaten.  In de hoek van de tuin staat een groot standbeeld van een kabouter, welke groen is uitgeslagen doorheen de tijd. Er woont een grote oehoe op het dak, vlak naast de schoorsteen. Hij is lang geleden komen aanvliegen en is daarna niet meer weg gegaan.  Het interieur van het huis is een knus bij elkaar geraapt zooitje. In het midden van de woonkamer staat een lederen sofa en een luxueuze fauteuil met een lage mahonie salontafel.  Een mooie donker houten eettafel staat aan de zijkant van de woonkamer samen met houten Dagobertstoelen. Aan de andere zijde van de woonkamer is de doorgang naar de keuken, waar er allemaal ketels zich zelfstandig laten roeren en de kruiden in bosjes aan het plafond hangen. De overheerlijke geuren  van rozemarijn en  dille hangen in de kleine keuken. De trap in de gang leidt naar de slaapkamers.   En aan de zijkant van het huis is de werkkamer van Benfolo, waar allerlei vreemde objecten en spullen uit de oudheid staan. Hoewel Benfolo niet vaak in zijn huis is, is dit voor hem zijn thuis.

Familie

Benfolo Evil Penstroke is Volbloed Magiër en heeft een welvarende familie. Zijn moeder Eveline Eevill, een Fee uit de bloedlijn van Eevill, was verliefd geraakt op zijn vader
(Bernadus Penstroke).  Zij heeft voor hem een menselijke (sterfelijke) vorm aangenomen door haar vleugels af te knippen.  Zijn vader is bekend onderzoeker en heeft veel betekend in de wetenschap der Taalkunde.  Ze hebben hem tot zijn 16de goed opgevoed, veel gereisd ,  zelf de magie geleerd. Zo was zijn moeder zeer goed in de kruidenleer. Benfolo heeft niet op een toverschool gezeten,  omdat in die tijd  een duistere kracht heerste.  Dus zijn ouders hebben hem alles bijgebracht en geleerd. Na hun overlijden heeft Benfolo het huis geërfd met alles wat hij nodig had, zelfs een oud studie dagboek in Feeën taal van zijn vader met een zijn levens project. De naam Evil is een verbastering van zijn moeders familienaam.

Het bloed van Eevill is snel genezend ( dit wilt overigens niet zeggen dat Benfolo geen pijn heeft). Dit bloed is dus gewild om te drinken.  Er wordt verteld dat een verre achter oom   Jodius Penstroke  leeg geperst is en waarvan het bloed vermengd met verschillende producten voor het niet magische volk om wonden mee te ontsmetten.  Althans dit wordt gezegd, in feite heelt het  bloed van Eevill de wond.