Tundrag

Tundrag

De moeder van de aarde

Wezen

Een reusachtige landschildpad die zó lang leeft in de magische wereld dat zij een deel is geworden van het landschap. De ene heeft een nog groter gebied op haar rug dan de ander. Met bergen en rivieren en soms zelfs met een heel dorp, waarvan men niet eens weet dat ze het op een schild gebouwd hebben. De Tundrag put haar kracht uit de bron van moeder aarde, eenmaal een plaats gevonden kan zij wel honderden jaren stil liggen. Ze voedt zich met de wortels van de bomen die om de Tundrag heen genesteld zijn. Er zijn legendes dat werelddelen verschuiven of langzaam verplaatsen. Dit zou wel eens heel goed de Tundrag kunnen zijn die zich langzaam verplaatst naar een nieuwe plek op de wereld. Omdat ze moeilijk te vinden zijn, is men nog steeds aan het onderzoeken hoeveel er zijn en hoe oud ze precies kunnen worden. Er zijn diverse plaatjes te vinden van jongere die wel twee of drie voetbalvelden groot zijn. Er is een opgezette Tundragbaby te zien van 23 meter lang, in Nyamirs Museum der Oudheden.

Afdeling

De leerlingen die het best passen in de afdeling Tundrag  hebben veelal een vrij nuchtere kijk op de wereld. Ze nemen de tijd om  dat waar ze aan begonnen zijn op hun manier af te ronden. De Tundrag bekijkt de mensheid vanuit een ander perspectief, hierdoor krijgt deze meer inzicht of overzicht van de situatie en hoe je ermee kunt omgaan. Het komt dan ook met regelmaat voor dat mensen het
fijn vinden om met jou over persoonlijke dingen te hebben. Probeer niet te gaan vliegen, maar blijf dicht bij de aarde.  Het is soms goed om de lasten van anderen niet mee te dragen, maar het op een goede manier terug te geven waardoor de ander er wat van leert.  Jouw reis in de magische wereld heeft te maken met wijsheid.