Hydrias

Hydrias

De dochter in het water

Wezen

Met haar lange lichaam zweeft ze door het water. De waterdraak is met haar achtentachtig meter een van de grotere zeedraken die leven in het water. Ze houden van rust, maar komen soms aan de oppervlakte. Het gevaarlijke aan de Hydrias is dat ze vrij onvoorspelbaar van stemming kunnen wisselen. Dit kan tot ernstige gevolgen leiden wanneer je in de buurt van het wezen komt. De Hydrias leeft in diepe meren, zeeën en oceanen. Ze kan een aantal minuten boven het wateroppervlakte glijden om haar prooi te pakken of zich te verplaatsen naar een ander water.

Afdeling

De leerlingen die het best passen in de afdeling Hydrias hebben doorgaans een alternatief gevoel over hoe de wereld in elkaar steekt. Ze vinden het heel belangrijk zichzelf te kunnen zijn en op bepaalde momenten even met rust gelaten te worden. Ze houden van regelmaat en duidelijkheid om rust in het hoofd te krijgen. De Hydrias is een zeer gevoelig wezen en soms is het moeilijk om dit aan de ander duidelijk te maken. Omdat het soms ook niet duidelijk is wat de gevoelens zijn en waar ze vandaan komen. Laat jezelf niet meesleuren in de emotie, ga niet alleen op onderzoek uit waar ze vandaan komen, maar ook hoe je ermee om kunt gaan. Jouw reis in de magische wereld heeft te maken met inzicht.

Soorten

Er bestaan acht soorten van de Hydrias. Zo heb je onder andere Hydrias Dulceaquae Cari.  Een kleinere zoetwatervariant van acht meter lang, die in de wat diepere rivieren haar thuis vindt. In principe is zij voor tovenaars en heksen geen probleem, ze zoekt dikwijls de gezelschap van mensen op wanneer zij er behoefte aan heeft. Haar voedsel bestaat voornamelijk uit landdieren die te dicht bij het water komen.  Ze is niet te houden als een huisdier, maar ze houdt wel van gewoonte en structuur. Zo kwam een waterdraak regelmatig terug bij een stuntelige tovenaar (Stultus Bonafide) die iedere dag bij de oever van rivier de Ren een groot stuk kip afleverde en in zijn notities aangaf dat hij de Hydrias getemd had.  Helaas. De man werd vermist.   Een paar dagen later vond iemand een oude lederen schoen in rivier de Ren (na deze gebeurtenis  ook wel ‘De Rode Rivier’).

De Hydrias Malum-sal heeft echter geen behoefte aan het gezelschap  en leeft diep in de zoute wateren.  Het wezen is zeer groots en statig. Het dier eet vooral veel vlees. In tegenstelling tot de kleinere variant eet deze veel vis en zeedieren.  Omdat het nu eenmaal niet dicht bij het land leeft.

Dit is de meest gevaarlijke soort onder de Hydrias’.  Schepen die vast komen te zitten tijdens een stroom  kunnen te maken krijgen met deze wilde zee draak, want deze kan in tegenstelling tot anderen wel acht meter uit het water komen  om de bemanning van de boot te trekken. met haar staart en kleine poten creëert het een draaikolk waar men nog maar moeilijk uit komt.

We behandelen ook de grootste genaamd Hydrias Pace Ingens.  Een gigantische waterslag die leeft op de bodem van de oceaan. Deze verschijnt enkel in legendes. Er wordt beweerd dat deze niet zozeer kwaadwillend is maar rustig over de bodem glijdt. Met haar bek geopend eet zijn de kleine diertjes als voeding in haar grote lichaam.   Men zegt dat ze enkel in de verdediging gaat en haar aanvaller doodt met haar scherpe tanden en haar kronkelende, verstikkende lichaam.