fbpx

Bij haar thuiskomst de volgende ochtend, ging Iara Maris vlug naar binnen, deed haar mantel af, zette haar koffer weg en stak het haardvuur aan met een vingerknip. Een kopje saliethee stond inmiddels ook al dampend op tafel. Niet veel later, toen ze haar thee opdronk in de tuin, hoorde ze flapperende geluiden in de verte: er kwam een uil post brengen. Het toeval wil dat de brief van Benfolo Evil Penstroke kwam, met een beschrijving van zijn reis door Acorn Forest en de vraag om binnenkort samen een kop thee te drinken. Iara antwoordde vlug, vertelde over haar vondst gisteren en stuurde de postuil meteen terug. Iara spendeerde hierna heel wat uren aan het verder bestuderen van de bol. Ze had al een paar theorieën in haar hoofd gevormd over wat het voorwerp kon zijn, maar haar kennis schoot telkens te kort. Gelukkig kwam Benfolo Evil Penstroke net aan op zijn bezem, om haar hierbij te helpen. Hij keek vluchtig het huisje in terwijl hij landde en kon niet wachten het magisch object van dichtbij te bekijken.