fbpx

Er is maar een woord die we kunnen gebruiken om dit weekend te omschrijven: MAGISCH!

Het was de eerste keer dat wij mee deden aan een weekend zoals dit, vanaf het moment dat we het terrein op stapte kwamen onze personages Maddy en Taini Mellivora tot leven. Je voelt de magie om je heen hangen en stapt meteen het verhaal in. De zenuwen die eerst nog zo hevig door onze lichamen heen stroomde op de heen weg verdwenen al snel als sneeuw voor de zon, het was voor het eerst dat wij ons zo snel ‘thuis’ voelde in een groep vol met vreemdelingen. Het verbaasde ons hoe makkelijk het was om in je rol te kruipen en er in te blijven, natuurlijk komt dat ook omdat Maddy en Taini hun persoonlijkheden zo dicht mogelijk bij ons eigen heb gehouden. Maar het komt vooral door de docenten en magische begeleiders die je onder andere meteen al aanspreken met je persona naam en ook duidelijk weten wie wie is. 

De docenten hebben een geweldige rol neer gezet, de lessen waren fantastisch en erg interessant, we kregen echt het idee als of we op school waren op dat moment. En zoals bij een magnie school trokken ook hier sommige lessen ons meer aan dan andere lessen, maar bij elke les hebben we het erg naar ons zin gehad en heel veel geleerd. Dingen die we wellicht weer mee kunnen nemen naar een volgende keer. Het verhaal er om heen was erg goed in elkaar gezet, er gebeurde zoveel dat je pas na het weekend achter dingen kwam die je eerder gewoon niet op had gemerkt door dat je zelf al met zoveel dingen bezig bent. Al vanaf de eerste dag waren we druk bezig met het vertalen van documenten en brieven om vervolgens bij een groepje terecht te komen, waar mee we moest samen werken, het was top om op die manier met mensen in contact te komen en samen je ideeën en verdenkingen te kunnen bespreken.

Dit weekend heeft ons doen beseffen dat magie echt bestaat, dat het overal om ons hangt zolang je maar goed om je heen kijkt. Het was een weekend dat we zeker niet zouden willen overslaan, het was echt een eer om alle medeleerlingen, docenten en magische begeleiders te leren kennen en deel te nemen aan zo’n geweldig magisch evenement. 

Mandy Nijland & Timo Vruggink